Latvijas telpu futbola izlase jau kopš 1. aprīļa atrodas Moldovā, kur galvenā trenera Artūra Šketova vadītā komanda aizvada savu noslēdzošo treniņnometni pirms 2018. gada UEFA Eiropas telpu futbola čempionāta pamatturnīra spēlēm Rumānijā. Gatavojoties šim turnīram, pirmdien Kišiņevā notikušajā pārbaudes spēlē tika gūta uzvara pār Moldovu (3:1). Šajā mačā ar diviem precīziem sitieniem izcēlās Jānis Pastars, kurš piekrita atbildēt uz vairākiem LFF TV jautājumiem.

 Jānis Pastars intervijā LFF TV: Individuāli un kā komanda esam ļoti ambiciozi!

 Latvijas telpu futbola izlases treniņš Futsal Arena hallē, Kišiņevā (05.04.2017.)

 Latvijas izlases treniņš Academia Sportului Anatolii Pervanciuc hallē (05.04.2017.)

"Mēs katrs individuāli un kā komanda esam ļoti ambiciozi. Mēs tiecamies tikai uz pašu virsotni. Šajā turnīrā mērķis mums ir pirmā vieta grupā. Realitātē redzēsim, kā būs... Ceru, ka daži spēlētāji paspēs sadziedēt mikrotraumiņas līdz turnīra sākumam. Taču mērķis ir viens - UZVARA!" šādi par gaidāmo Eiropas čempionāta pamatturnīru pēc 5. aprīļa rīta treniņa sacīja FK Nikars spēlētājs.

"Moldova un Rumānija savstarpēji ir ļoti tuvas valstis, arī telpu futbola stils šajās komandās ir līdzīgs. Moldovas izlases pamatsastāvā spēlētāju četriniekā iekļauti spēlētāji - leģionāri, kas ikdienā spēlē kaimiņvalsts Rumānijas pirmajā un otrajā vadošajā klubā. Moldovas izlasē ir tehniski, ātri un diezgan ņipri spēlētāji. Pašu maču iesākām lēni, kaut kā padevāmies mājiniekiem... Ejot spēlei uz priekšu, centāmies to lauzt ar aktīvu presingu savās zonās. Šajā spēlē momenti gūt vārtus bija arī mājiniekiem, kādas piecas reizes bumba trāpīja pa mūsu vārtu stabu. Vārti tomēr ir jāgūst. Tas, ka guvu vārtus šajā spēlē, ir visas komandas nopelns. Galvenais ir rezultāts uz tablo!" šādi uzvaru pār Moldovu komentē divu vārtu autors šajā mačā, piebilstot, ka iespēja sevi pierādīt treneru acīs tika dota katram laukuma spēlētājam.

Uz jautājumu par to, kas mūsu komandu sagaida Eiropas čempionāta pamatturnīra spēlēs Rumānijā un kādus argumentus komanda var likt pretim, Jānis Pastars atbildēja sekojoši:

"Mums noteikti jābūt maksimāli disciplinētiem un ar lielu koncentrēšanos, spēlējot aizsardzībā. Portugāles izlase ir tāda komanda, kas mīl spēlēt ar bumbu. Viņiem ir labi un tehniski futbolisti. Arī Rumānijas izlase ir līdzīga, taču viņu spēlētāji pēc auguma parametriem ir garāki. Tikmēr Somijas izlase ir ļoti līdzīga mums. Viņi ir kapātāji no aizsardzības. Cik es saprotu, viņi arī spēlēs turnīrā trijos četriniekos, tādā veidā cenšoties gūt uzvaras."

Jānis Pastara aicina mūsu komandas fanus atbalstīt puišus pirms turnīra starta, savukārt pati komanda centīsies darīt visu, lai uzvarētu.

Ceturtdien, 6. aprīlī Latvijas telpu futbola izlase vēl turpinās treniņprocesu Moldovā, savukārt uz Eiropas čempionāta pamatturnīru valstsvienība dosies piektdien, 7. aprīlī agri no rīta.


Latvijas Futbola federācija
no Moldovas