Gaidāmajā nedēļas nogalē Ventspilī, Kauguros un Rīgā tiks aizvadītas visas četras Latvijas kausa izcīņas 2016./2017. gada sezonas turnīra ceturtdaļfināla spēles, kurās kļūs zināmi gan pusfināla dalībnieki, gan pusfināla spēļu pāri.

Pēc pagājušā gada ietvaros notikušajām pirmo posmu un astotdaļfināla spēlēm ceturtdaļfinālam kvalificējās visas astoņas komandas, kas pērn startēja SynotTip Virslīgas čempionātā. Februāra pirmajā dienā norisinājās ceturtdaļfināla pāru izloze, kurā kļuva zināmi arī potenciālie komandu pāri pusfinālā. Tajā uzvarētājs aprīļa beigās un maija sākumā tiks noskaidrots divu spēļu summā, bet turnīra fināls paredzēts 17. maijā. Par tā norises vietu un laiku tiks paziņots papildus.

Visu spēļu video tiešraides nodrošinās Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV.

Latvijas kausa izcīņas sadaļa statistikas portālā

Kā pirmās ceturtdaļfināla izspēli 8. aprīlī plkst. 14:00 uzsāks FK Ventspils un FK Liepāja/Mogo komandas, kas tiksies Ventspils 2. pamatskolas stadionā. Ventspilnieki prestižo trofeju izcīnījuši sešas reizes, iepriekšējo reizi to paveicot 2013. gadā, kā arī vēl divas reizes spēlējuši finālā. Savukārt liepājnieku labākais sasniegums pēc kluba dibināšanas 2014. gadā ir pusfināla sasniegšana 2014./2015. gada sezonā. Abas komandas ceturtdaļfinālā tikās arī iepriekšējā sezonā, kad FK Ventspils savā laukumā prata uzvarēt ar 1:0.

Tāpat 8. aprīlī plkst. 16:00 cīņā dosies pērnā gada fināla dalībnieki Spartaks Jūrmala un FK Jelgava, kuru spēli uzņems Kauguru vidusskolas stadions. Jūrmalas komanda pērn sasniedza jaunus augstumus savā pastāvēšanas vēsturē, gan pirmoreiz izcīnot Virslīgas čempionu titulu, gan pirmoreiz iekļūstot Latvijas kausa finālā. Tajā viņiem gan neizdevās apspēlēt FK Jelgava vīrus (0:1), kuri par trofejas ieguvējiem kļuvuši pēdējās trīs sezonas pēc kārtas. Jelgavnieki Latvijas kausa trofeju kopumā ieguvuši četras reizes, bet šosezon komanda var kļūt par pirmo turnīra vēsturē, kas kausu virs galvas cēlusi četras reizes pēc kārtas.

Nākamo ceturtdaļfināla spēļu dienu 9. aprīlī ievadīs mačs RTU stadionā Rīgā, kur plkst. 14:00 Riga FC vienība uzņems šosezon komanda.lv 1. līgas čempionātā spēlējošo BFC Daugavpils. Rīgas klubam tā pašreizējā veidolā šī ir debijas sezona Latvijas kausa izcīņā, bet daugavpilieši, kuri pērn šķīrās no vietas Virslīgā, iepriekšējā sezonā sasniedza savu visu laiku labāko rezultātu, iekļūstot pusfinālā. Izceļams, ka BFC Daugavpils futbolisti šosezon vēl nav aizvadījuši nevienu oficiālu spēli, jo komanda.lv 1. līgas čempionāta sezona sāksies 14. aprīlī.

Kā noslēdzošā ceturtdaļfināla kārtā 9. aprīlī notiks spēle starp FK Metta/Latvijas Universitāte un RFS komandām, kas plkst. 17:00 sāksies Rīgas Hanzas vidusskolas laukumā. Abām komandām tā būs otrā savstarpējā tikšanās nedēļas laikā – iepriekš Virslīgas čempionāta ietvaros 2. aprīlī tajā pašā laukumā ar 3:1 uzvaru svinēja FK Metta/Latvijas Universitāte. Kamēr RFS komanda šosezon debitē Latvijas kausa izcīņas turnīrā, mettieši arī pērn sasniedza ceturtdaļfinālu, par kuru tālāk vienībai līdz šim nav izdevies tikt.

Jau vēstīts, ka nesen ieviestas izmaiņas Latvijas kausa izcīņas izspēlē, kas līdz ar 2017. gadu paredz turnīru izspēlēt viena kalendārā gada ietvaros. Šīs izmaiņas nozīmē, ka šogad tiks izspēlēti divi Latvijas kausa izcīņas turnīri. Vispirms maijā noslēgsies 2016./2017. gada Latvijas kausa izcīņas sezona, savukārt pēc tam jūnijā sāksies 2017. gada Latvijas kausa izcīņas sezona, kas noslēgsies ar finālu oktobra izskaņā.

Latvijas kausa izcīņas 2016./2017. gada sezonā tiek sadalīta ceļazīme uz 2017./2018. gada sezonas UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīru, bet 2017. gada Latvijas kausa sezonā tiks dalītas tiesības piedalīties 2018./2019. gada UEFA Eiropas līgas atlases sacensībās.


Latvijas Futbola federācija