Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizētā Virslīgas čempionāta ietvaros noskaidrotas trīs no četrām pusfināla kārtas dalībniecēm, kas turpinās spēkošanos par šīs sezonas godalgotajām vietām. Ceturtdaļfināla barjeru pārvarējusi deviņkārtējā valsts čempione FK Nikars, pērn sudraba godalgas ieguvusī FK BEITAR, kā arī Virslīgas turnīra debitante TFK Rēzekne.

FK Nikars telpu futbolisti savā ceturtdaļfināla pārī aizvadītajā nedēļā abas reizes ļoti pārliecinoši uzveica SK Monarhs vienību. Vispirms Elektrum Olimpiskajā centrā pašreizējā titula ieguvēja, pateicoties četriem Maksima Seņa vārtu guvumiem, bija labāka ar rezultātu 11:3, savukārt pāris dienas vēlāk Salaspilī triumfēja ar 10:0.

Pusfinālā nikariešiem būs jātiekas ar FK BEITAR, kas ceturtdaļfināla sērijā ar 2-0 pieveica Daugavpils vienību. Tiesa, pērnās sezonas vicečempioniem šie panākumi nebūt nedevās viegli – savā laukumā Spuņciemā FK BEITAR tikai mača izskaņā atspēlējās no nelabvēlīgā 2:3 un panāca uzvaru 5:3, savukārt otrajā mačā Daugavpilī guva virsroku ar minimālu 4:3 pārsvaru.

Kā zināms, pērnajā sezonā FK Nikars un FK BEITAR vienības tikās Virslīgas finālsērijā, kur nikarieši bija uzskatāmi pārāki visos trijos mačos – 9:0, 6:1 un 6:2.

Tāpat pusfinālā sev vietu nodrošinājusi TFK Rēzekne, kas gan savā laukumā (9:2), gan izbraukumā (4:2) pieveica New Project un cīņā par iekļūšanu finālā spēkosies ar FK RABA un FC Petrow ceturtdaļfināla pāra veiksminieci. Pirmajā šo komandu duelī pagājušajā nedēļā FK RABA, pateicoties trim Dmitrija Jakovļeva vārtu guvumiem, ne bez grūtībām uzvarēja ar minimālu rezultātu 3:2, savukārt sērijas otrais mačs risināsies pēc Latvijas nacionālās izlases atgriešanās no Eiropas čempionāta pamatkvalifikācijas turnīra Rumānijā.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija
Foto - FK Nikars