Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) un Ghetto Football organizētā Rīgas skolu telpu futbola kausa izcīņas turnīra finālmačā, kas 7. aprīlī risināsies Rīgas 15. vidusskolā, savā starpā tiksies Rīgas Purvciema un Rīgas Rīnūžu vidusskolas, noskaidrojās pēc aizvadītajām pusfināla cīņām.

  • Plkst. 16:30 | Rīgas 60.vidusskola - Rīgas 49.vidusskola (spēle par 3./4. vietu)
  • Plkst. 17:30 | Rīgas Purvciema vidusskola - Rīgas Rīnūžu vidusskola (spēle par 1./2. vietu)
  • Plkst. 18:30 | Visu Rīgas Skolu telpu futbola kausa dalībnieku apbalvošana 

Pieci Alekseja Krjukoviča vārtu guvumi trešdien sekmēja Rīnūžu vidusskolas pārliecinošu 10:3 uzvaru pār Rīgas 49. vidusskolu sacensību pusfināla mačā, savukārt Purvciema vidusskola cīņā par iekļūšanu finālā ar rezultātu 5:3 sarūgtināja 60. vidusskolas jaunos telpu futbola censoņus.

Vēl pirms tam ceturtdaļfināla ietvaros Rīnūžu vidusskola ar 7:4 pārspēja Rīgas Teikas vidusskolu, kamēr Purvciema vidusskola ar 12:2 lika kapitulēt 86. vidusskolas audzēkņiem.

Kā zināms, sacensībās, kas risinās sadarbībā ar sporta preču ražotāju Nike, Rīgas Starptautisko ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolu, SportlandTENTE, Latvijas Futbola federāciju, Rīgas Futbola federāciju, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu un Latvijas Sporta federācijas padomi, kopumā piedalījās 23 Latvijas galvaspilsētas vispārējās izglītības iestādes.

Sacensību uzdevums ir popularizēt futbolu, tajā skaitā arī telpu futbolu un futbola kultūru, iesaistot skolu izglītojamos audzēkņus regulārās futbola nodarbībās un sacensību organizēšanā, kā arī dodot iespēju viņiem mērķtiecīgi organizēt savu brīvo laiku. Katras skolas komandai turnīra gaitā asistē konsultants jeb mentors kā minimums ar C-LFF telpu futbola trenera licenci.

Kā ziņots, pērnajā sezonā šajā turnīrā piedalījās 16 komandas, bet par tā uzvarētāju kļuva Rīgas Purvciema vidusskola, atstājot aiz sevis sudraba medaļnieci Rīgas 49. vidusskolu, kā arī bronzas godalgas ieguvušo Rīgas 60. vidusskolu.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija