Latvijas telpu futbola izlases galvenais treneris Artūrs Šketovs paziņojis valstsvienības sastāvu, kas dosies uz 2018. gada UEFA Eiropas telpu futbola čempionāta kvalifikācijas pamatturnīra spēlēm Rumānijā. Intervijā LFF.lv pieredzējušais speciālists neslēpj, ka komandas komplektēšana pirms šī turnīra bijusi īpaši grūta, jo vairāki pieredzējušie spēlētāji pamatdarba dēļ nav spējuši tikt uz šo nometni. 

"Vispirms jāatzīmē, ka abi FK Nikars vārtsargi Antons Astrahancevs un Kaspars Nerets sava pamatdarba dēļ diemžēl nevarēja palīdzēt Latvijas izlasei šajā turnīrā, tāpēc kopā ar mūsu komandas pamatvārtsargu un pastāvīgu izlases vērtību Aigaru Bondaru kopā dosies pirmo reizi valstsvienībā izsauktais FK RABA spēlētājs Kaspars Žurovs," komandas komplektāciju attiecībā uz vārtsargu pozīciju komentē Šketovs. 

"Ļoti nepatīkami bija šīs nedēļas sākumā saņemt informāciju, ka pamatdarba dēļ uz šo turnīru nevarēs doties arī komandas kapteinis Andrejs Aleksejevs. Tāpat pamatdarba dēļ šajā laikā mums nevar palīdzēt Andrejs Šustrovs, bet savainojumus Rīgā turpinās ārstēt Igors Lapkovskis un Igors Dacko. Attiecīgi šobrīd esam nonākuši ļoti nepatīkamā situācijā, kad vairāki pieredzējušie izlases spēlētāji šajā turnīrā nespēlēs. 

Tomēr viņu vietā tika izsaukti šajā Latvijas telpu futbola čempionātā sevi sekmīgi apliecinājušie jaunie spēlētāji Jevgēņijs Hercbergs un Jurijs Halimovs. Pēc savainojuma sadziedēšanas komandas rindās atgriezies arī Artjoms Koļesņikovs, kurš Jelgavā notikušā kvalifikācijas priekšsacīkšu turnīra spēles vēroja no tribīnēm, taču pēc spēles beigām bija kopā ar komandu un atzīmēja iekļūšanu pamatturnīrā," stāsta komandas galvenais treneris. 

"Protams, sastāva komplektēšanas gaitā esam saskārušies ar nepatīkamu situāciju. Nevienu nevēlos vainot, jo katram ir sava situācija. Vienlaikus neizslēdzu, ka notikusī turnīra datumu koriģēšana UEFA pusē negatīvi ietekmēja vairāku mūsu spēlētāju praktiskās iespējas doties uz garāku treniņnometni, jo vairums mūsu futbolistu ir pusprofesionāļi un viņiem ir savs pamatdarbs. Tie, kas varēja pielāgoties šādiem mainīgajiem apstākļiem, tie dosies uz nometni Moldovā un turnīra spēlēm Rumānijā, lai cīnītos par iekļūšanu sacensību nākamajā kārtā, ko pirms tam mēs vēl nekad neesam spējuši sasniegt!" piebilst A. Šketovs.

Latvijas izlase vienkopus sapulcēsies sestdien, 1. aprīlī plkst 12:00 Elektrum Olimpiskā sporta centra telpās, no kurienes komanda uzreiz dosies uz starptautisko lidostu "Rīga", lai dotos ceļā uz Moldovas galvaspilsētu Kišiņevu. Tieši šajā valstī komandai paredzēta treniņnometne pirms kvalifikācijas turnīra spēlēm.


Latvijas Futbola federācija