Svētdien, 19. martā, Elektrum Olimpiskajā centrā norisinājās Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizētie Latvijas telpu futbola svētki, kur pasākumiem piesātinātā dienā dalībnieki un skatītāji aizvadīja pozitīvām emocijām bagātīgus svētkus, kas noslēdzās ar centrālo notikumu – Optibet Zvaigžņu spēli, kur nepiespiestā svētku gaisotnē spēkiem mērojās Latvijas telpu futbola klubu izlases spēlētāji ar šajā sezonā Latvijā spēlējošajiem leģionāriem no Baltkrievijas, Ukrainas, Brazīlijas un viesiem no Portugāles.

 Video no telpu futbola dienas

 Foto no telpu futbola dienas

Diena iesākās ar patiesi skatāmu un sportiskām emocijām pārpildītu pasākumu - Latvijas Veterānu telpu futbola kausu. Zīmīgi, ka šajā kausā darbībā varēja vērot, piemērām, Latvijas telpu futbola izlases galveno treneri Artūru Šketovu un FK Nikars prezidentu Raimondu Valtu.

Latvijas Veterānu telpu futbola kausa ietvaros risinājās desmit aizraujoši mači starp komandām Latvijas finieris, Viesulis, Rīnūži, Nikars un 02. Komandas viena apļa ietvaros izspēlēja katra ar katru un pēc kopsummā gūtajiem punktiem sadalīja vietas tabulā. Šo komandu dueļi izvērtās tik skatāmi, ka līdz pat pēdējai spēlei saglabājās intriga par kausa uzvarētāju. Pateicoties tikai vienu vārtu starpībai, Latvijas finieris spēja izcīnīt zelta medaļas.

Pēc kausa pēdējās spēles tika apbalvoti turnīra labākie spēlētāji un treneri:

  1. Labākais treneris: Arno Tatevosjans (02)
  2. Labākais vārtsargs: Jurijs Trofimovs (Latvijas finieris)
  3. Labākais vārtu guvējs: Vladimirs Konovalovs (02) - 4 vārti
  4. Labākais spēlētājs (1): Nikolajs Kočerigins (Latvijas finieris) - arī 4 vārti
  5. Labākais spēlētājs (2): Aleksandrs Dibrivnijs (Nikars)
  6. Labākais spēlētājs (3): Arnis Būmanis (Viesulis)

Paralēli Latvijas Veterānu telpu futbola kausam startēja arī valsts vēsturē pirmais Latvijas U-16 jauniešu telpu futbola kauss, kur četru komandu konkurencē bija iespēja vērot dinamisku un tehniski korektu telpu futbolu.

Identiski kā Veterānu kausā, arī U-16 jaunieši cīnījās pēc viena apļa sistēmas, savā starpā spēkojoties komandām TFK Rēzekne, FK Liepāja, SK Super Nova (Rīga) un SK Kengaroos (Salaspils). Neskatoties uz bezkompromisu dueļiem, neuzvarēti palika SK Kengaroos, kas spēja uzrādīt visai teicamu vārtu bilanci (16 iesisti un tikai 4 ielaisti vārti). Tādējādi SK Kengaroos komanda kļūst par pirmajiem Latvijas U-16 jauniešu telpu futbola kausa čempioniem.

Arī šeit pēc kausa pēdējās spēles tika apbalvoti turnīra labākie spēlētāji un treneri:

  1. Labākais treneris: Vitālijs Voskāns (TFK Rēzekne)
  2. Labākais vārtsargs: Elvis Janelsitis (SK Super Nova)
  3. Labākais vārtu guvējs: Valerijs Novikovs (SK Kengaroos) - 5 vārti
  4. Labākais spēlētājs (1): Artjoms Kozlovskis (SK Kengaroos)
  5. Labākais spēlētājs (2): Andrejs Čigons (TFK Rēzekne)
  6. Labākais spēlētājs (3): Emīls Moldovāns (FK Liepāja)

Ar sportisku spriedzi un emocijām bagāti izvērtās Latvijas XXVII Universiādes telpu futbola izšķirošie notikumi, kur divās spēlēs noskaidrojās šī gada augstskolu labākais trijnieks.

Lai arī ar nepacietību tikai gaidīts Universiādes fināls, kurš teorētiski solījās būt interesants, tomēr spēle par bronzas medaļām izrādījās intriģējošāka un skatāmāka kaut vai tā iemesla pēc, ka uzvarētāju nācās noskaidrot ar pēcspēles sitienu sērijas palīdzību. Spēlē par bronzas medaļām tikās divas savu apakšgrupu rezultatīvākās komandas – Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA). Lai arī pirmā puslaika vadības grožus pārliecinoši pārņēma RSU studentu komanda, tomēr vēlāk, pateicoties LSPA trenera norādījumiem, pēdējā spēja lauzt spēles gaitu un pārņemt iniciatīvu savās rokās.

Lai arī minūti pirms spēles beigām tablo liecināja par RSU uzvaru, LSPA studenti, cīnoties līdz pat pēdējai spēles sekundei, spēja gūt svarīgus vārtus, kā rezultātā komandām nācās aizvadīt pagarinājumu. Tomēr arī papildlaiks liecināja, ka līdzjutējiem tiks telpu futbola saldais ēdiens – pēcspēles sitienu sērija. Pateicoties trīs precīziem sitieniem un vienam sekmīgam vārtsarga tvērienam, RSU studenti svinēja uzvaru.

Ne bez uzmanības palika arī Universiādes finālspēle, kur savā starpā tikās divas meistarīgākās studentu komandas – Transporta un sakaru institūts (TSI) un Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA). Šis duelis abām augstskolām izvērtās ļoti principiāls, jo abas iepriekš tikās vienā apakšgrupā, kur ar minimālu vārtu pārsvaru izrādījās pārāki TSI studenti, tomēr šoreiz, pateicoties lieliskai komandas saliedētībai, pārāki izrādījās ISMA telpu futbolisti, kuri guva divus bezatbildes vārtus.

Lielu uzmanību izpelnījās arī Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāts, kur ar spēlēm divās Rīgas zālēs sezonas noslēdzošās spēles aizvadīja vecākās grupas pirmās divīzijas komandas. Tur uzvarētāju godu pēc gada pārtraukuma ieguva Rīgas Futbola skola. Šie bija Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta sezonas noslēdzošie mači, kas četrās vecuma grupās ilga kopš janvāra.

Plašāk par Latvijas meiteņu telpu futbola čempionātu

Emocionāli tika sagaidīts arī pēdējais Latvijas telpu futbola svētku iesildošais pasākums – Rīgas telpu futbola kausa fināls, kur savā starpā tikās SK Monarhs un FC Inter Star. Līdzīgi kā Universiādes spēlē par  bronzu, arī Rīgas telpu futbola kausa fināls deva līdzjutējiem iespēju vērot intriģējošāko telpu futbola daļu – pēcspēles sitienu sēriju, pirms tam komandām savā starpā apmainoties ar vienu vārtu guvumu. Šoreiz veiksmīgāka pēcspēles sitienu sērijā izrādījās FC Inter Star komanda, kas kļuva par 2017.gada Rīgas telpu futbola kausa ieguvēju.

Plašāk par Rīgas telpu futbola kausu

Visbeidzot, gaidītākais svētku notikums – Optibet Zvaigžņu spēle! Ne velti tieši Zvaigžņu spēle katru gadu ir viens no gaidītākajiem sezonas notikumiem, jo tikai un vienīgi šajā dienā vienlaikus uz laukuma ir iespēja vērot Latvijas meistarīgākos telpu futbolistus, kā arī valstī spēlējošos leģionārus no Baltkrievijas, Ukrainas, Brazīlijas un Portugāles. Turklāt šogad LTFA sarūpēja īpaši patīkamu pārsteigumu ikvienam šī pasākuma apmeklētājam – portugāļu Jardel un Arnaldo Pereira ierašanos uz nozīmīgāko Latvijas telpu futbola svētku notikumu. Abi portugāļi izrādījās lielisks leģionāru izlases komandas papildinājums. Optibet Zvaigžņu spēlei noritot pozitīvā gaisotnē, smaids bija vērojams gan līdzjutēju, gan spēlētāju sejās. Aizraujošajā Latvijas telpu futbola klubu un leģionāru izlases duelī šoreiz pārāka izrādījās draudzība, komandām cīnoties neizšķirti 5:5 (Seņs 11’, Lavrenovs 20’, Sergejevs 23’, Jerofejevs 32’, Šustrovs 34’ – Rooney 1’, Jardel 20’, Rafael 20’; 39’, Arnaldo 37’).

Dienas izskaņā Optibet Zvaigžņu spēles dalībniekiem bija iespēja neformālā gaisotnē atpūsties GameStation Bar un brīvā atmosfērā vēlreiz atcerēties piedzīvotos spilgtākos Latvijas telpu futbola dienas mirkļus.

Optibet Zvaigžņu spēles pārtraukumā tika sveikti Latvijas telpu futbola 1. līgas čempionāta laureāti:

  1. 1. vieta: Valmiera Glass VIA
  2. 2. vieta: FC Nikers
  3. 3. vieta: Ošukalns
  4. Fair Play: Preiļu BJSS
  5. Vērtīgākais spēlētājs (MVP): Gatis Rožkalns (FC Nikers)
  6. Labākais vārtu guvējs: Aigars Caics (Preiļu BJSS)
  7. Labākais vārtsargs: Gatis Kilbloks (Ošukalns)
  8. Labākais treneris: Uldis Pūcītis (Valmiera Glass VIA)
  9. Labākais menedžeris: Zigmunds Dvarons (FC Nikers)
  10. Labākais fotogrāfs: Jānis Līgats (Valmiera Glass VIA)
  11. Labākais PR: Valmiera Glass VIA
  12. Labākā mājas spēļu organizācija: FC Nikers

Latvijas telpu futbola svētku ietvaros notika arī intervijas ar spēlētājiem, komandu sapulces, preses konference. Svētku dienas noslēdzošajā daļā kā skatītājus, tā arī spēlētājus priecēja Royal Dance Studio karsējmeiteņu priekšnesumi. Tāpat visas dienas garumā pasākuma dalībniekiem un skatītājiem bija iespēja aizpildīt loterijas kuponu un piedalīties izlozē ar iespēju laimēt 100 EUR dāvanu karti no Latvijas Telpu futbola asociācijas tehniskā partnera JOMA.

Īpaši lielu paldies pasākuma organizatori vēlas pateikt Optibet Zvaigžņu spēles ģenerālsponsoram Optibet, kā arī JOMA, GameStation Bar, Beta, Midland, LFF, RFF, LASS, Bella, Irbe Travel un Sportacentrs.com.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija
Foto - Alex Puskins