Pagājušajā nedēļas nogalē Balvos norisinājās plaši apmeklēts Ziemeļaustrumu reģiona seminārs futbola tiesnešiem, kurā piedalījās kopumā 29 tiesneši un asistenti no Gulbenes, Varakļāniem, Rēzeknes, Ludzas, Balviem, Kārsavas un Alūksnes.

Semināra dalībnieku rindās bija gan pieredzējuši, gan jaunās paaudzes tiesneši. Tā pirmajā daļā Ziemeļaustrumu reģiona tiesnešu koordinators Jurijs Popovičenko rezumēja un izanalizēja telpu futbola tiesnešu darbu par 2016./2017. gadu reģionā. Tāpat pirmajā semināra daļa J. Popovičenko iepazīstināja reģiona tiesnešus ar aktuālākajām izmaiņām futbola noteikumos.

Otrajā semināra daļā tiesneši kārtoja teorētisko pārbaudījumu par futbola noteikumiem un to interpretāciju, kā arī piedalījās pārbaudes video testā. Tiesneši veica darba analīzi un pievērsa uzmanību tādiem tiesāšanas aspektiem kā pārvietošanās, pārkāpumi, nesportiska uzvedība, pozīcijas izvēle, koncentrēšanās, disciplināro sankciju pielietošana, spēle ar roku, acīmredzamas vārtu gūšanas iespējas liegšana un aizmugure. Semināra dalībnieki veica arī spēles epizožu video analīzi.

Novēlam Ziemeļaustrumu reģiona tiesnešiem izdošanos gaidāmo jaunās sezonas spēļu apkalpošanā!


Latvijas Futbola federācija