Starptautiskā U-14 vecuma grupas turnīra Sniegpulkstenis laikā 17. un 18. martā Ventspilī notika ikgadējā pirmssezonas Kurzemes reģiona tiesnešu nometne. Tā tika aizvadīta Pārventas sporta kompleksa bāzē un 3. viduskolas auditorijā, piedaloties 16 tiesnešiem no Talsiem, Kuldīgas un Ventspils.

Instruktoru Sergeja Bragas un Vladimira Osipova vadībā tika nolasītas lekcijas par daudzskaitlīgajām izmaiņām spēles noteikumos, kas notikuši pēdējā laikā. Īpaša uzmanība tika pievērsta punktiem par lēmumu pieņemšanu soda laukumā un nosakot aizmugures stāvokli. Nodarbību laikā tika izmantoti ne tikai FIFA un UEFA materiāli, bet arī video no Latvijas Virslīgas čempionāta spēlēm.

Nodarbības notika darbīgā, diskusijām bagātā un draudzīgā atmosfērā. Tāpat tika pievērsta uzmanība reglamentiem par Latvijas Jaunatnes čempionāta un 2. līgas spēļu aizvadīšanu.

Pēc nodarbību beigām tika aizvadīta semināra dalībnieku teoretikā testāšana par spēles noteikumiem, kā arī divcīņu novērtēšana, balstoties uz video materiāliem.

Visas esošās un iegūtās jaunās zināšanas tika nostiprinātas praksē starptautiskā turnīra tiesāšanas laikā.


Latvijas Futbola federācija