Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā SynotTip Rīgas telpu futbola čempionāta Alternatīvajā līgā zelta godalgas izcīnījusi Rīgas Pašvaldības Policija komanda, otrajā vietā atstājot BLLG vienību, kamēr bronzas medaļas šajā turnīrā nopelnīja FK Partizāns telpu futbolisti.

Līgas noslēdzošās kārtas ietvaros policistiem spēlē pret Ziemeļblāzma vienību bija nepieciešama uzvara, lai pie šāda sportiskā scenārija neatkarīgi no konkurentu rezultātiem būtu droši par pirmās vietas saglabāšanu. Šo uzdevumu nākamā čempione izpildīja ar uzviju – četri Jāņa Klepera un Renāra Kazus, kā arī divi Dmitrija Sokolova vārtu guvumi sekmēja Rīgas Pašvaldības Policija vienības pārliecinošu triumfu ar 10:1.

Tikmēr divu policistu ciešāko sāncenšu – BLLG un FK Partizāns – savstarpējā cīniņā pēc ļoti spraigas spēkošanās ar rezultātu 6:5 pārāki bija BLLG, kuru labā divus vārtus guva Aleksandrs Zotimovs, kamēr pretiniekus no zaudējuma neglāba pat Pavela Zoras realizētais hat-trick. Līdz ar šo uzvaru BLLG nodrošināja sev Alternatīvās līgas sudrabu, savukārt FK Partizāns, kas izcīnīja tikpat punktus, cik Arigo, bet ieguva priekšrocību dēļ uzvaras savstarpējā spēlē, izcīnīja bronzas godalgas.

Atbilstoši Rīgas čempionāta reglamentam visām trim godalgoto vietu ieguvējām nākamajā sezonā būs jāpiedalās Izaicinājuma līgas čempionātā.

Uzreiz aiz goda pjedestāla palikusī Arigo turnīru pabeidza ar trim Vladislava Veselova gūtajiem vārtiem un 6:3 uzvaru pār K21 Mēbeles, savukārt vēl pozīciju zemāk finišējusī Ropaži komanda ar 3:1 lika kapitulēt GiftPrint.LV/Eurologi.

Tāpat Alternatīvās līgas pēdējās spēļu kārtas ietvaros FC Maskachka 2 ar 4:1 pārspēja FK Labas preces, savukārt Futsal Addicts ar 3:1 pieveica kopvērtējuma tabulas pastarīti Satis Grupa.

Līgas rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā ar visvairāk gūtajiem vārtiem – 17 – sezonu noslēdza abi čempionvienības pārstāvji R. Kazus un J. Kleperis, kā arī A. Zotimovs (BLLG), savukārt par rezultatīvāko komandu kļuva BLLG, kas kopumā guva 57 vārtus jeb vidēji 5,1 spēlē. Fair-play vērtējumā par korektāko komandu kļuva Arigo, kas 11 maču laikā nopelnīja tikai vienu brīdinājumu.

Kā iepriekš vēstīts, Alternatīvā līga tika izveidota ar mērķi dot iespēju telpu futbolā sevi apliecināt jaunām komandām, kā arī futbola kolektīviem, kuriem vēl pietrūkst nopietna līmeņa turnīru prakses. Turnīra uzvarētāja un pārējās medaļnieces noskaidrojās pēc viena riņķa turnīra, katrai no dalībniecēm aizvadot 11 spēles.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija