Ievadot ikgadējā Federācijas kausa izcīņas turnīra jauniešiem noslēdzošās, trešās, kārtas spēles, Norvēģijas U-19 izlases puiši pirmdien, 27. martā, Rīgas Hanzas vidusskolas stadionā ar rezultātu 3:1 (2:1) uzvarēja vienaudžus no Maķedonijas.

 Spēles ieraksts Sportacentrs.com

Norvēģijas izlase tādējādi turnīru noslēgusi ar sešiem iekrātiem punktiem, garantējot kādu no pirmajām divām kopvērtējuma vietām. Norvēģi kļūs par turnīra uzvarētājiem, ja Ukrainas izlase vēlāk pirmdien zaudēs punktus mačā pret Latviju. Ja šajā mačā pārāki būs ukraiņi, viņiem tiks kopvērtējuma pirmā vieta.

Pirms tam turnīrā Norvēģijas izlase ar 4:0 pārspēja Latvijas komandu, kā arī ar 1:2 atzina Ukrainas izlases pārākumu. Savukārt Maķedonieši, pateicoties 1:1 neizšķirtam ar Ukrainu un 3:1 panākumam pār Latviju, sacensības noslēguši ar četriem iegūtiem punktiem.

Norvēģija ir pagājušā gada turnīra uzvarētāja, bet Maķedonijai šis bija debijas gads Federācijas kausā.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizētais Federācijas kausa turnīrs jauniešu izlasēm norisinās ceturto reizi. Pirmajos divos gados sacensībās uzvarēja Ukraina, bet pērn tajās triumfēja Norvēģijas izlase. Turnīrā drīkst spēlēt futbolisti, kuri dzimuši 1999. gadā vai jaunāki.

Turnīra spēles norisinās Rīgas Hanzas vidusskolas mākslīgā seguma laukumā Grostonas ielā 5. Ieeja uz Federācijas kausa izcīņas spēlēm ir bezmaksas.


Latvijas Futbola federācija