Latvijas nacionālās futbola izlases rindās sestdienas, 25. marta vakarā debiju piedzīvoja 29 gadus vecais RFS aizsargs Aleksandrs Solovjovs. Nospēlējis visas 90 minūtes Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra mačā pret Šveices valstsvienību, Aleksandrs pašmāju medijiem pauda gandarījumu par sniegto iespēju un saņemto uzticību.

“Uzskatu, ka aizvadījām labu spēli. Es jau laicīgi zināju, ka esmu kandidāts Latvijas izlasē. Šodien man iedeva iespēju. Uzskatu, ka esmu to izmantojis. Protams, mēs ļoti gribējām uzvarēt. Puiši kopumā aizvadīja labu spēli. Mēs noteikti veiksim mača analīzi, un izvērtēsim pieļautās kļūdas,” pēc mača beigām Latvijas medijiem izteicās RFS aizsargs.

“Par to, ka šodien laukumā došos jau komandas sākumsastāvā, es iepriekš nezināju. Bet, ņemot vērā to, ka Vitālijs Maksimenko izlaida spēli kartiņu limita dēļ, iespēja uzspēlēt kreisā aizsarga pozīcijā palielinājās. Treniņos es centos sevi pierādīt, lai iekļūtu starta vienpadsmitniekā,” atbildot uz jautājumu par piedzīvoto debiju valstsvienības sākumsastāvā, izteicās Solovjovs.

“Pašreizējās sajūtas ir neaprakstāmas. Tikt izsauktam Latvijas izlasē – tas katram spēlētājam ir īpašs notikums. Spēlēt šādā stadionā pret tāda līmeņa komandu 25 000 skatītāju klātbūtnē – tās ir lieliskas emocijas, kuras šobrīd man pat ir grūti aprakstīt,” prieku par spēlēšanu Latvijas izlasē pauž 1988. gadā dzimušais futbolists. “Šogad nokļuvu RFS komandā. Arī tur mums ir labs kolektīvs, laba komanda un pozitīva atmosfēra. Pateicoties klubam un arī savam sniegumam sezonas pirmajā daļā, es nokļuvu valstsvienībā. Vēlos šeit palikt pēc iespējas ilgāk!”

Atbildot uz jautājumu par to, vai izjutis uztraukumu pirms spēles sākuma, Aleksandrs Solovjovs atbildēja sekojoši: “Neslēpšu, ka bija uztraukums. Kā mēdz teikt, ja šādā brīdī cilvēkam nav uztraukuma, tad viņam šajā profesijā varbūt arī nav ko darīt. Spēlei ritot, nomierinājos. Mēs sākām kontrolēt bumbu un centāmies rādīt savu spēli.”

Par to, kas Latvijas izlasei pietrūka, lai sasniegtu sekmīgāku rezultātu Ženēvā, Aleksandrs atbildēja: “Protams, mēs ļoti gribējām uzvarēt. Taču Šveices izlase ir laba komanda. Šajā spēlē viņi gan spēlēja paši, gan arī deva iespēju spēlēt mums. Mēs kaut kur nerealizējām savas iespējas, ielaidām futbola terminoloģijā runājot ‘darba vārtus’. Vēlāk mēs noteikti visi kopā veiksim analīzi par to, kas tur notika un kāpēc ielaidām golu.”

Latvijas nacionālā futbola izlase svētdien, 26. martā atvadījās no Ženēvas un devās ceļā uz Tbilisi, kur 28. marta vakarā komandai paredzēta pārbaudes spēle pret Gruzijas valstsvienību.


Latvijas Futbola federācija
no Ženēvas