Uzsākot ikgadējā Federācijas kausa izcīņas jauniešiem turnīra otrās kārtas izspēli, Rīgas Hanzas vidusskolas laukumā sestdien, 25. martā, Ukrainas jaunie futbolisti ar rezultātu 2:1 (1:1) uzvarēja vienaudžus no Norvēģijas un tika pie savas pirmās uzvaras turnīrā.

Mača gaitā ukraiņi atspēlēja vienu vārtu deficītu, svinot savu pirmo uzvaru sacensībās un apsteidzot Norvēģijas pārstāvjus arī kopvērtējuma tabulā. Ukrainas izlase pašlaik tikusi pie četriem punktiem, kamēr norvēģi seko ar trim punktiem. Zemāk tabulā pagaidām atrodas Maķedonija un Latvija, kas otrās kārtas spēlē tiksies plkst. 15:00.

Iepriekš pirmās kārtas spēlēs Ukrainas izlase cīnījās neizšķirti 1:1 ar Maķedoniju, kamēr Norvēģijas jaunieši pārliecinoši ar 4:0 uzvarēja mājiniekus latviešus. Noslēdzošajā kārtā pirmdien Norvēģijas izlase tiksies ar Maķedoniju, bet Ukrainu eksaminēs Latvijas futbolisti.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizētais Federācijas kausa turnīrs jauniešu izlasēm norisinās ceturto reizi. Pirmajos divos gados sacensībās uzvarēja Ukraina, bet pērn tajās triumfēja Norvēģijas izlase. Turnīrā drīkst spēlēt futbolisti, kuri dzimuši 1999. gadā vai jaunāki.

Turnīra spēles norisinās Rīgas Hanzas vidusskolas mākslīgā seguma laukumā Grostonas ielā 5. Ieeja uz Federācijas kausa izcīņas spēlēm ir bezmaksas.


Latvijas Futbola federācija