Par SynotTip Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētās galvaspilsētas telpu futbola čempionāta Izaicinājuma līgas čempioni kļuvusi RAITA vienība. Sudraba godalgas sacensību izskaņā nopelnīja ilglaicīgā līdere LSPA, savukārt pie bronzas medaļu komplekta tika Baltic International Bank (BIB).

RAITA telpu futbolistiem sacensību finiša taisnē ar identisku rezultātu 4:1 izdevās uzvarēt abas noslēdzošās cīņās pret NAPALM un sīvāko sāncensi LSPA, un turnīra izšķirošo stadiju spēcīgākajā jeb D apakšgrupā pabeigt ar 30 punktiem. Tikmēr LSPA, kas ilgu laiku atradās kopvērtējuma tabulas vadošajā pozīcijā, Izaicinājuma līgas beigu stadijā gan prata pārspēt Eurologi/GiftPrint.LV (6:2), tomēr zelta medaļu cīņas konteksta svarīgākajā duelī, kā minēts, atzina nākamās titula ieguvējas RAITA pārākumu. Turnīra tabulā studenti tādējādi no čempiones atpalika par diviem punktiem.

Savukārt pie bronzas godalgām tika BIB, kas turnīru pabeidza trīs punktu atstatumā no RAITA. Savā noslēdzošajā spēlē BIB nenoturēja divu vārtu pārsvaru spēlē pret FK TUC (4:2), cīnoties neizšķirti 4:4. Tikpat punktus, cik BIB, izcīnīja arī ārpus konkurences startējošā TFK Salaspils Mandarin Group, taču pēc nedaudz sliktākas vārtu attiecības savstarpējos mačos (2:0 un 5:6) palika ārpus vadošo vienību trijnieka.

Visām trim spēcīgākajām Izaicinājuma līgas vienībam atbilstoši Rīgas čempionāta reglamentam nākamajā sezonā būs obligāti jāspēlē hierarhiski augstāk esošajā Elites līgā.

D apakšgrupas nākamajās pozīcijās no piektās līdz devītajai ierindojās attiecīgi Viesulis/RTU, Eurologi/GiftPrint.LV, RegVardy, FK TUC un NAPALM.

Kā iepriekš vēstīts, E grupā, kur komandas sadalīja 10.-15. vietu, pirmo vietu izcīnīja Medical Group DENS, savukārt F grupā, kur noskaidrojās līgas 16.-21. vietas liktenis, jau pirms tam uzvaru bija nodrošinājusi FK Kadaga, kas turnīru pabeidza ar 5:1 triumfu pār Husky un 23 iekrātiem punktiem. Kā otra spēcīgākā vienība šajā grupā bija AVANTEX (16), tikpat punktus savāca arī LJA, bet noslēdzošajās grupas pozīcijās izkārtojās AFK Laikmets un Husky (abām 12 punkti), kā arī Petrow 35+/Jaunais Dinamietis (7).

Visbeidzot, G grupā, kur notiek cīņa par 22.-27. pozīciju, par uzvarētāju kļuva Evolution Latvia (24), aiz sevis atstājot Lerona (16), SK Kengaroos/Salaspils (15), kā arī Cerber (12), Factset (12) un Konteyner (10).

Rīgas kausa izcīņā uzvar FC INTER STAR

Par Rīgas kausa izcīņas uzvarētāju kļuvusi FC INTER STAR vienība, kas aizvadītajā svētdienā turnīra finālā Elektrum Olimpiskajā centrā pēc neizšķirti aizvadīta pamatlaika (1:1) pēcspēles sitienu sērijā ar rezultātu 5:4 pārspēja SK Monarhs vienību.

Kā ziņots, iepriekš marta sākumā vietu finālā nodrošināja SK Monarhs, kas ar 2:1 uzveica New Project, savukārt 16. martā notikušajā otrajā pusfināla duelī nākamā čempione FC INTER STAR ar 1:0 lika kapitulēt DSV Transport.

Šo sestdien plkst. 18:00 Elektrum Olimpiskajā centrā risināsies Rīgas Superkausa fināla cīņa starp kausa ieguvēju FC INTER STAR un Elites līgas čempioni JakoSport&Graanul Pellets. Šis mačs notiks uzreiz pēc Latvijas telpu futbola kausa izcīņas fināla starp FK RABA un FK Nikars. Ieeja uz Superkausa maču ir bezmaksas.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija