Latvijas valstsvienības pussargs Artis Lazdiņš sarunā ar LFF.lv uzsver, ka par spīti ne tik labam 2018. gada FIFA Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas cikla sākumam, galvas nav jānokar. “Jāiet jāspēlē un jācenšas izcīnīt tie trīs punkti. Nekas nereāls tas nav,” viņš saka.

“Nometnes sākumā mēs ar Gintu Freimani kopā paskatījāmies, kur tad tie šveicieši spēlē: visi augstākajās līgās – pārsvarā Vācijā, arī Itālijā, Anglijā. Ir spēlētājs no Watford (domāts – Valons Behrami – LFF), ir arī mazais Šakiri un Džaka no Londonas Arsenal. Augsta līmeņa spēlētāji līdzīgi kā Portugālei, kurai bija vēl augstāks līmenis. Par spīti tam, domāju, ka mēs nedrīkstam baidīties – jāiet un jāspēlē!”

Lazdiņš mudina nenokārt galvas, lai arī cikls iesākts sliktāk nekā cerēts. “Tagad jādomā tikai par spēli pret Šveici, cikla sākums ir jāaizmirst,” saka 30 gadus vecais Lazdiņš. “Protams, sākums bijis grūts, tas tomēr morāli ietekmē. Kad ir brīvais laiks, tad par to domā – žēl, ka tāds sākums, bet, kad nonāc līdz nākamajai spēlei, tas aizmirstas - tu ej un kapā! Protams, ka Šveicē gribas izcīnīt punktus. Tas jo īpaši ir svarīgi pēc tāda ne pārāk laba cikla sākuma. Šveicieši ir pirmajā vietā grupā, visiem liekas, ka būs grūti, bet ir jāiet jāspēlē un jācenšas izcīnīt tie trīs punkti. Nekas nereāls tas nav.”

Savainojumu dēļ Latvijas valstsvienībai nevarēs palīdzēt vairāki spēlētāji. Arti tas nepārsteidz, jo tāds ir futbols. “Lidostā uzzināju, ka nebūs Zjuzina. Skaidrs, ka tas ir baigi traki. Tomēr, no otras puses, tas nav arī pārsteigums, jo [Latvijā] spēlējam mākslīgajos laukumos. Protams, ka baigi žēl, pat sāpīgi, ka traumas dēļ šī nometne iet secen Kļavam, kurš pēc tik ilga laika atgriezās kandidātos, bet, es domāju, viņam tā iespēja nekur nav zudusi. Galvenais, lai turpina labi spēlēt.”

FK Jelgava centra pussargs Lazdiņš neslēpj, ka pirmajās dienās bijusi visai smaga pāreja no mākslīgajiem laukumiem Latvijā uz zālienu Šveicē. “Baigi nogura kājas, jutu, ka šausmīgi piesitās. Drusciņ paskrien, uztaisi pāris atspoles un, kad saņem bumbu, kājas jau tādas smagnējas un grūti ar to bumbu pēc tam strādāt. Turklāt vēl bumba pavisam citādi lēkā. Taču jebkurā gadījumā tas ir daudz labāk nekā mākslīgajā laukumā. Priekš tiem, kas ikdienā spēlē Latvijā, tas bija ļoti labs lēmums braukt uz Šveici un gatavoties spēlei šeit!”

Limbažnieks Lazdiņš Latvijas valstsvienībā kopā aizvadījis 27 spēles. Debiju sarkanbaltsarkano rindās viņš piedzīvoja 2010. gadā Baltijas kausa izcīņas spēlē Kauņā pret Igauniju (0:0).

Gļebs Kļuškins: Mēs esam tā komanda, kurai vienmēr ir jācīnās laukumā!Kaspars Gorkšs: Vēlamies pierādīt, ka kvalifikācijas cikla sākums bija neveiksmīga apstākļu sakritība​Astafjevs: Pret Šveici iesitu savus pēdējos vārtus izlasē​Ģirts Karlsons: Ar katru nākamo dienu jūtamies arvien labāk


Latvijas Futbola federācija
no Šveices