Latvijas nacionālās futbola izlases kapteinis Kaspars Gorkšs kopā ar komandu pašlaik gatavojas 2018. gada FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlei ar Šveici. Viens no pieredzes bagātākajiem valstsvienības spēlētājiem ir ļoti motivēts sasniegt pozitīvu rezultātu Ženēvā, jo vēlas pierādīt, ka kvalifikācijas turnīra sākums - četrās spēlēs izcīnīti tikai trīs punkti - bija neveiksmīga apstākļu sakritība, savukārt Latvijas izlases pašreizējais modelis spēj sagādāt pārsteigumu arī mačos pret tabulā augstāk esošajām komandām.

"Neskatoties uz pašreizējo situāciju tabulā, mēs vēlamies iet uz priekšu un tuvākajās spēlēs sasniegt maksimālo rezultātu. Sportā vienmēr galvenais mērķis ir uzvara. Esam ieradušies Šveicē ar pozitīvu noskaņojumu. Vēlamies pierādīt, ka kvalifikācijas cikla sākums bija neveiksmīga apstākļu sakritība. Mēs vēlamies pierādīt paši sev, mūsu faniem un tuviniekiem, ka mēs esam labāka komanda par mūsu pašreizējo vietu tabulā," intervijā Šveices laikraksta Le Matin žurnālistam pēc otrdienas treniņa sacīja Kaspars Gorkšs, kurš līdz šim valstsvienībā aizvadījis 82 spēles un ticies ar Šveici laukumā izlases rindās arī 2008. gadā Sanktgallenē un 2009. gadā Rīgā.

"Šveices izlasē spēlē futbolisti, kas pārstāv Eiropas vadošos klubus. Šī ir ļoti augstas kvalitātes komanda. Mēs apzināmies, cik grūts uzdevums mūs sagaida. Futbolā viss ir iespējams, tāpēc mēs noteikti būsim noskaņoti sagādāt pārsteigumu un cīnīties par uzvaru," uzsver Gorkšs.

 

A post shared by Futbols (@kajbumba) on

Jāatzīmē, ka plašāka intervija ar Kasparu Gorkšu būs pieejama arī Šveices Futbola asociācijas veidotajā oficiālajā spēles programmiņā Ženēvā.

Gļebs Kļuškins: Mēs esam tā komanda, kurai vienmēr ir jācīnās laukumā


FOTO – Maxime Schmid (lematin.ch)

Latvijas Futbola federācija