Jau 1. aprīlī sāksies 2017. gada Rīgas pilsētas jaunatnes čempionāts, kuru organizē Rīgas Futbola federācija (RFF) sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldi un Latvijas Futbola federāciju (LFF). Čempionāts kā ierasts risināsies četrās vecuma grupās līdz jūnija beigām, kur U-10, U-11 un U-12 A apakšgrupu dalībnieces cīnīsies par medaļām un kvalifikāciju uz Latvijas finālsacensībām vasaras beigās.

Kopumā šajā sezonā startēs 114 komandas - RFF un LFF biedri -, kas ir par 16 vairāk nekā pērn.

U-9 jeb 2008. gadā dzimušo futbolistu vecuma grupu pārstāvēs 28 komandas, no kurām deviņas startēs A un B-1 grupās, bet desmit – B-2 grupā.

Kopumā 37 Rīgas topošo futbola talantu pārstāvēto klubu vienības startēs U-10 jeb 2007. gadā dzimušo spēlētāju vecuma kategorijā, kur A-1 un A-2 grupu turnīros piedalīsies pa astoņām vienībām, bet B-1, B-2 un B-3 apakšgrupās spēkus pārbaudīs pa septiņām dalībniecēm.

Tikmēr 22 dalībnieces pieteikušās Latvijas galvaspilsētas jaunatnes čempionāta U-11 jeb 2006. gadā dzimušo spēlētāju sacensībām (A un B grupā pa 11), savukārt vecākajā jeb U-12 kategorijā starp 2005. gadā dzimušajiem pārstāvjiem dalību apstiprinājušas 27 pārstāves – A grupā 12, B-1 grupā septiņas, bet B-2 astoņas.

Sacensības notiks Rīgas futbola laukumos pēc klubu izstrādāta un RFF apstiprināta kalendāra laika periodā līdz 30. jūnijam. Spēles ilgums U-12 vecuma A grupā paredzēts 2x25 minūšu apjomā, U-12 B grupas, kā arī U-11 un U-10 sacensībās mači ilgs 2x20 minūtes, bet U-9 cīņās komandas spēlēs pa 2x15 minūtēm.

Klubiem, kuriem vienā vecuma grupā ir komandas A un B grupās, ir tiesības pieteikt katrai B grupas spēlei no A grupas divus spēlētājus, kuriem B grupas spēlēs protokolā jābūt atzīmētiem ar burtu A. Savukārt, ja vienā apakšgrupā ir divas vai vairāk viena kluba komandas, to savstarpējās spēles jāaizvada līdz trešajai kārtai un ne vēlāk par 5. maiju.

U-10 vecuma grupā A grupas komandas ar sacensību organizatoriskajā sapulcē 1. martā notikušās izlozes palīdzību sadalītas divās apakšgrupās – A1 un A2. Abu grupu uzvarētājas laika periodā no 20. jūnija līdz 30. jūnijam aizvadīs divas savstarpējas spēles, tādējādi noskaidrojot pirmo divu vietu ieguvējas. Tāpat pēc līdzīga principa tiks noteikta trešā un ceturtā spēcīgākā šīs vecuma kategorijas vienība A grupā.

2017. gada Rīgas pilsētas jaunatnes čempionāta U-10, U-11 un U-12 A apakšgrupu pirmās trīs komandas tiks apbalvotas ar kausiem un medaļām, kā arī iegūs tiesības pārstāvēt Rīgu Latvijas finālsacensībās vasaras sezonas noslēgumā.

Līdzi kā iepriekš, U-9 vecuma grupā vietu sadale nenotiks.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija