Latvijas futbola tiesnešu brigādei ar galveno tiesnesi Andri Treimani priekšgalā uzticēts apkalpot 2018. gada Pasaules kausa izcīņas Eiropas zonas kvalifikācijas turnīra spēli, kurā sestdien, 25. martā, Luksemburgas izlase uzņems Francijas valstsvienību.

Līdzās Andrim Treimanim kā tiesneša asistenti šajā spēlē darbosies Haralds Gudermanis un Aleksejs Spasjonņikovs, bet mača ceturtais tiesnesis būs Aleksandrs Golubevs.

Spēle sestdien notiks Josy Barthel vārdā nosauktajā stadionā Luksemburgā, bet tās sākums paredzēts plkst. 21:45 pēc Latvijas laika. Pašlaik kvalifikācijas turnīra A apakšgrupā Francijas izlase ar desmit punktiem četrās spēlēs atrodas pirmajā vietā, bet Luksemburga ar vienu punktu noslēdz grupas tabulu sestajā pozīcijā.

Spēles sadaļa uefa.com mājaslapā

Andrim Treimanim un viņa brigādei šis ir līdz šim augstvērtīgākais starptautiskais nozīmējums nacionālo izlašu spēļu apkalpošanai. Iepriekš Latvijas futbola tiesnešu vēsturē šāda līmeņa nacionālo izlašu spēles ir apkalpojuši arī tādi sava aroda lietpratēji kā Romāns Lajuks, Vadims Direktorenko un Andrejs Sipailo.

Pagājušajā gadā Andris Treimanis ar savu tiesnešu brigādi sešu cilvēku sastāvā pārraudzīja trīs UEFA Eiropas līgas grupu turnīra spēles, bet pirmoreiz šādas raudzes nozīmējumu Andris Treimanis ar kolēģiem saņēma 2015. gadā. Tā kļuva par pirmo oficiālo starptautisko spēli, kuru Latvijas tiesnešu komanda apkalpoja sešu tiesnešu sastāvā. Līdz tam Latvijas pārstāvji Eiropas otro prestižāko klubu futbola sacensību grupu turnīrā nebija tiesājuši kopš 2006. gada.


Latvijas Futbola federācija
Foto - Latvijas Futbola Virslīga / Raitis Supe