Aizvadītajā piektdienā ar divām spēlēm noslēdzās Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētais Evolution Gaming Rīgas nakts minifutbola līgas turnīrs. Kā ziņots, visas trīs godalgoto vietu īpašnieces bija noskaidrotas jau nedēļu iepriekš – zeltu nodrošināja SFS/Sportima, sudrabu - FK 02, bet bronzu - FC Caramba Riga.

Čempione SFS/Sportima sacensības pabeidza ar otro zaudējumu visa turnīra gaitā, atzīstot AMOKO vienības pārākumu – 1:3. Uzvarētāji, pateicoties Ivana Petļuka un Dmitrija Pomazkova precīzajiem raidījumiem, jau pirmā puslaika ietvaros ieguva 2:0 handikapu un drīz pēc pārtraukuma līdz ar Kirila Pčelinceva trāpīgu sitienu panāca 3:0, savukārt SFS/Sportima atbildēja vien ar Staņislava Pihocka vārtu guvumu 34. minūtē.

Līdz ar šo panākumu AMOKO futbolisti čempionātu pabeidza priekšpēdējā, piektajā, vietā un ar tikpat punktiem - deviņiem -, cik pozīciju augstāk esošā Riga United FC. Pēdējā bija pārāka abu šo vienību savstarpējās cīņās (3:2 un 2:1), tādēļ pie šādas situācijas ieguva priekšrocību turnīra kopvērtējumā.

Pašai Riga United FC turnīra izskaņa izvērtās ne tik sekmīga – komanda cieta smagāko neveiksmi sezonā, ar 0:11 atzīstot sudraba medaļnieces FK 02 pārākumu. Policistu sastāvā sešus vārtus guva Vsevolods Čamkins, kurš tādējādi čempionāta finiša taisnē rezultatīvāko spēlētāju sarakstā par vienu vārtu guvumu (20 pret 19) apsteidza savu sīvāko sāncensi Aleksandru Zeņkovu no SFS/Sportima. Vēl šajā duelī trīs reizes izcēlās Andis Dombrovskis, bet pa reizei – Arno Tatevosjans un Dmitrijs Prohorovs.

Vēl viens paredzētais mačs piektdien nenotika. Turnīra tabulas noslēdzošajā ailītē palikusī RTO tehnisku iemeslu dēļ nespēja savākt sastāvu spēlei pret FC Caramba Riga, saņemot tehnisko zaudējumu 0:5.

Čempionāta galīgajā kopvērtējumā SFS/Sportima un FK 02 iekrāja vienādu punktu skaitu, taču labākas vārtu attiecības dēļ savstarpējās cīņās (5:0 un 1:3) par turnīra galveno laureāti kļuva SFS/Sportima.

FK 02 nakts līgā guva visvairāk vārtus (59) un arī fair-play nominācijā izpelnījās korektākās vienības titulu, visa turnīra ietvaros nopelnot vien tikai trīs brīdinājumus.

Kā ziņots, Elektrum Olimpiskajā centrā izspēlētais turnīrs notika pirmo reizi ar mērķi veicināt aktīvu atpūtu ar futbola spēli, kā arī noskaidrot meistarīgākās minifutbola komandas un spēlētājus Rīgā. Sacensības risinājās formātā 6:6 uz ceturtās daļas no futbola laukuma, ar 2x3 metru telpu futbola vārtiem un ar lielā izmēra futbola bumbu.

Sacensību gaitā sešas komandas uzvarētāju noskaidroja pēc divu riņķu turnīra.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija