Pirms tiek dots starts izšķirošajiem notikumiem Rīgas skolu telpu futbola kausā, sacensību rīkotāji vēlas atsaukt atmiņā, kā komandām gājis iepriekšējos posmos.

Turnīrs šosezon startēja ar 23 spēcīgām komandām, bet ceturtdaļfinālu sasniegušas tikai astoņas labākās. Jo šaurāks paliek komandu loks turnīra, jo interesantāka un spraigāka solās būt kausa izskaņa. Komandas, kuras turpina sevi pierādīt no posma uz posmu - Rīgas 49. vidusskola, Rīgas Sergeja Žoltoka vidusskola, Rīgas Teikas vidusskola, Rīgas Rīnūžu vidusskola, J.G. Herdera Rīgas Grīziņkalna vidusskola, Rīgas 60. vidusskola, Rīgas Purvciema vidusskola, Rīgas 86. vidusskola. Vērts atzīmēt, ka visstabilākos rezultātus uzrāda Rīgas Teikas vidusskola un Rīgas Purvciema vidusskola, kas nomināli šobrīd tiek uzskatītas par turnīra favorītēm.

Otrā posma atklāšanas dienā viesojāmies Rīgas 49.vidusskolā, kur tika izspēlētas Z apakšgrupas spēles starp Rīgas 49., Rīgas 93., Rīgas 60. un  Rīgas 86. vidusskolu. Atklāšanas spēlē mājas sienās sīvā cīņā uzvaru izdevās gūt Rīgas 49. vidusskolai, kas ar minimālu vārtu pārsvaru pieveica Rīgas 86. vidusskolu.  Turpinot plūkt laurus, mājnieki uzrādīja nevainojumu sniegumu arī atlikušajās divās spēlēs, kur pieveica gan Rīgas 93. vidusskolu, gan Rīgas 60. vidusskolu. Izspēlējot Z apakšgrupas kārtas spēles, aiz borta bez punktiem tika atstāta Rīgas 93. vidusskola, ļaujot Rīgas 86. vidusskolai ar Rīgas 60. vidusskolai iekļūt ceturtaļfinālā.

Dienu vēlāk devāmies apciemot Rīgas Rīnūžu vidusskolas sporta zāli, kur savu likteni izspēlēja Y apakšgrupas komandas - Rīgas Teikas vidusskola, Rīgas Valsts 3. ģimnāzija, J.G. Herdera Rīgas Grīziņkalna vidusskola un Rīgas 21. vidusskola. Šoreiz veiksme vienai no turnīra galvenajām favorītēm - Rīgas Valsts 3. ģimnāzijai - stāvējusi ar muguru, kaut arī tās pirmās spēles sniegums bija graujošs, ar pārliecinošu 7:0 uzvarot Rīgas 21. vidusskolu. Nākamajās divās kārtās gan tika piedzīvoti divi sāpīgi zaudējumi ar 1:8 pret Grīziņkalna vidusskolu un ar 2:7 pret Rīgas Teikas vidusskolu. Iegūtie trīs punkti un negatīvā vārtu bilance (-5) neļāva Rīgas Valsts 3. ģimnāzijai kvalificēties izslēgšanas kārtai. Tikmēr ar vienādu punktu skaitu šajā apakšgrupā izslēgšanas kārtai kvalificējās Rīgas Teikas un J.G. Herdera Rīgas Grīziņkalna vidusskolas.

Otro posmu noslēdzām Rīgas Purvciema vidusskolā, kur aizvadījām X apakšgrupas spēles starp Rīgas Purvciema, Rīgas Rīnūžu, Rīgas Sergeja Žoltoka un Rīgas 80. vidusskolām. Līdzīgi kā Y apakšgrupā, arī X apakšgrupā vienādu punktu skaitu iekrāja divas komandas - Rīgas Purvciema un Rīgas Rīnūžu vidusskolas. Mājnieki - Rīgas Purvciema vidusskola - mājas sienās spēja uzrādīt lielisku vārtu bilanci ar 16 iesistiem un tikai trim ielaistajiem vārtiem, kas ir viens no otrā posma labākajiem veikumiem. Pēdējā vagonā izslēgšanas kārtai pievienojās Rīgas Sergeja Žoltoka vidusskola, kas izrādījās mazliet veiksmīgāka par Rīgas Valsts 3. ģimnāziju.

Pēc uzrādītajiem rezultātiem otrajā posmā tika izveidoti ceturtdaļfināla pāri, kas tiksies savā starpā.

Šobrīd turnīra labākais vārtu guvējs ar 18 gūtajiem vārtiem ir Ņikita Boļšakovs (Grīziņkalna vidusskola). Viņa tuvākie sekotāji ir Vladislavs Čerņikovs un Aleksejs Krjukovičs ar 12 gūtajiem vārtiem (abi no Rīnūžu vidusskolas), un Krišs Andersons (49. vidusskola) - desmit vārti.

Foto materiāli no otrā posma spēlēm, kuru autore ir Anna Paula, ir apskatāmi Rīgas skolu telpu futbola kausa oficiālajā Facebook lapā.

Īpašu pateicību turnīra rīkotāji izsaka tā sadarbības partneriem - Latvijas Futbola federācijai, Rīgas Futbola federācijai, Nike, Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolai RISEBA, Tente, Latvijas Sporta federāciju padomes kā arī skolu mentoriem ar C-LFF licenci un Latvijas Futbola federācijas tiesnešiem par iespēju padarīt šo pasākumu arvien labāku.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija