Latvijas nacionālā futbola izlase pirmdien, 20. martā uzsāka treniņnometni, gatavojoties 2018. gada FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlei ar Šveici. Daļa spēlētāju un komandas štābs Šveicē ieradās ar tiešo reisu no Rīgas, savukārt jau treniņnometnes norises vietā komandai pievienojās ārzemēs spēlējošie futbolisti. Pirmdienas vakarā komandai notika pirmais atklātais treniņš Nionā, kurā piedalījās 22 futbolisti.

 Latvijas futbola izlase dodas uz Šveici (LTV Panorāmas sižets)

Nedēļas nogalē, papildinot kandidātu sastāvu ar trijiem spēlētājiem, kopā uz treniņnometni bija izsaukti 23 futbolisti. Diemžēl pēdējā brīdī mājās nācās palikt centra pussargam Artūram Zjuzinam, kurš tagad pārstāv SynotTip Virslīgas komandu Riga FC. Tieši iepriekšējā SynotTip Virslīgas čempionāta spēlē pirms valstsvienības kopā sanākšanas Zjuzins iedzīvojās savainojumā. Pēc vienošanās starp Riga FC un Latvijas nacionālās futbola izlases štābu nolemts futbolista ārstēšanos turpināt Rīgā.

Atgādināsim, ka savainojumu dēļ uz Šveici nav devušies arī sākotnējā kandidātu sarakstā iekļautie FK Liepāja/Mogo aizsargs Oskars Kļava un RFS pussargs Igoru Kozlovu.

Latvijas valstsvienības galvenā trenera asistents Andris Riherts sarunā ar LFF.lv pēc pirmā treniņa Nonā neslēpa, ka acīs iekritusi futbolistu degsme, trenējoties dabīgā seguma laukumā.

“Šveice ir fantastiska valsts - viss apkārt ir sakārtots, visur spēlē futbolu un visur [futbola laukumos – LFF] ir zāle,” iespaidos pēc pirmā treniņa dalījās Riherts. “Bija redzams, ka puiši izbaudīja pirmo treniņu zālienā, jo liela daļa spēlētāju trenējas uz sintētikas. Tāda jau arī mums bija galvenā doma - pierast pie zāliena un īpaši nepārslogot tos spēlētājus, kuri pavisam nesen spēlēja uz sintētikas. Futbolisti trenējās vairākās grupās, intensitāte atšķīrās. Tie, kuri nebija spēlējuši vai arī spēlēja piektdien, bija pēdējā grupā un viņiem pirmajā treniņā vajadzēja lielāku intensitāti. Pārējiem bija mazāka, jo vajadzēja atjaunoties. Kopumā izdarījām visu, ko gribējām, tāpēc esam ļoti apmierināti ar pirmā treniņa kvalitāti.”

KandidātIEM PIEVIENOJAS Mārcis Ošs, Aleksandrs Solovjovs un Ģirts Karlsons

Šveices izlase paziņo kandidātu sarakstu spēlei pret Latviju

Pēc spēles Šveicē Latvijas izlase futbolisti dosies uz Tbilisi, kur 28. martā aizvadīs pārbaudes maču ar Gruzijas valstsvienību.


Latvijas Futbola federācija