Pēc auglīga apmācību darba vairāk nekā pusotra gada garumā, praktiskā un teorētiskā eksāmena nokārtošanas, kā arī sekmīgas diplomdarbu aizstāvēšanas deviņi Latvijas futbola speciālisti papildinājuši to pašmāju treneru klāstu, kuriem ir PRO-UEFA kategorijas trenera licence. Šī ir augstākās raudzes futbola trenera licence Eiropas futbolā.

Jauno PRO-UEFA treneru kursu sasaukumu pagājušajā nedēļā Latvijas Futbola federācijā (LFF) absolvēja deviņi Latvijas speciālisti un viens igauņu treneris, bet diviem kursa dalībniekiem apmācības pagarinātas par vienu gadu.

 Foto no kursu noslēguma

Augstākās raudzes treneru apmācības kopš 2015. gada jūnija norisinājās 17 sesiju un 535 apmācību stundu garumā. Kursu pēdējā sesija pagājušajā nedēļā tika veltīta diplomdarbu aizstāvēšanai un teorētiskajam eksāmenam. Šos pārbaudījumus uzraudzīja un savu vērtējumu sniedza respektablā UEFA treneru izglītošanas jeb Jira paneļa loceklis Pjotrs Maranda (Piotr Maranda), kurš savā novērtējumā izcēla licences iegūšanas un eksaminēšanas procesa atbilstību augstākā līmeņa Eiropas praksei.

Treneri, kuri februārī veiksmīgi bija tikuši galā ar praktisko eksāmenu, savus diplomdarbus aizstāvēja ekspertu komisijas priekšā, kuras sastāvā bija Jānis Skredelis (Latvijas Futbola treneru asociācijas priekšsēdētājs), Dainis Kazakevičs (LFF sporta direktors), Aleksandrs Starkovs (LFF nacionālo izlašu treneru padomes priekšsēdētājs), Georgs Gusarenko (LFF treneru instruktors) un Jurijs Andrejevs (LFF Izglītības nodaļas vadītājs).

PRO-UEFA licenču ieguvēji:

  1. Viktors Dobrecovs
  2. Gatis Ērglis
  3. Igors Kičigins
  4. Aleksandrs Koliņko
  5. Kirils Kurbatovs
  6. Jurijs Nagaicevs
  7. Aleksejs Šarando
  8. Jurijs Ševļakovs
  9. Artūrs Šketovs
  10. Andrejs Škaleta (Andrei Skaleta, Igaunija)

Eiropas futbola treneru kvalifikācijas hierarhijā PRO-UEFA licence ir augstākais zināšanu apliecinājums, pirms kura ir A-UEFA, B-UEFA un C-LFF līmeņa licences. Šī licence nepieciešama, lai vadītu Eiropas nacionālo čempionātu augstākās līgas komandas.

Latvijas Futbola federācija novērtē treneru tiekšanos uz izaugsmi un vēlēšanos attīstīt savas profesionālās iemaņas, tāpēc novēlam ražīgus un panākumiem bagātus turpmākos darba gadus!


Latvijas Futbola federācija