Ar spēlēm divās Rīgas zālēs svētdien, 19. martā, sezonas noslēdzošās spēles aizvadīja Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta vecākās grupas pirmās divīzijas komandas, kur uzvarētāju godu pēc gada pārtraukuma ieguva Rīgas Futbola skola. Šie mači pielika punktu Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta sezonai, kas četrās vecuma grupās ilga kopš janvāra.

Čempionāta vecākajā grupā sacentās 2002. dzimšanas gada un vecākas futbolistes, bet komandas, ņemot vērā to potenciālo spēku samēru, bija sadalītas divās divīzijās. Pirmajā divīzijā tikās astoņas nomināli spēcīgākās vienības.

Iepriekš janvārī pirmās divīzijas komandas Rēzeknē un Spuņciemā aizvadīja apakšgrupu spēles, kurās noskaidrojās svētdienas pusfinālu cīņu pāri, kā arī dueļi mačiem par 5.-8. vietu. Izšķirošās spēles svētdien sākās Sporta centrā Mežaparks, kur pusfinālos starp divām galvaspilsētas kluba komandām Rīgas Futbola skola 2 ar rezultātu 5:3 uzvarēja Rīgas Futbola skola 1, bet pērnā gada čempiones FK Liepāja ar 4:0 apspēlēja Rēzeknes BJSS/SK Progress komandu. Šīm spēlēm sekoja četri mači par kopvērtējuma 5.-8. vietu. Iesākumā AFA Olaine ar 3:0 pārspēja VPRRP/46. vsk futbolistes, bet Riga United FC dramatiskā cīņā uzvarēja SK Imanta komandu, pamatlaikam noslēdzoties neizšķirti 2:2 un sekojušajā pēcspēles sitienu sērijā ar 3:2 pārākām esot Riga United FC pārstāvēm. Tieši šī komanda vēlāk izcīnīja kopvērtējuma piekto vietu, kad ar 4:1 uzvarēja AFA Olaine meitenes, savukārt duelī par 7./8. pozīciju SK Imanta ar 2:1 pārspēja VPRRP/46. vsk vienību.

 Izšķirošo spēļu foto galerija

Labākās četras pirmās divīzijas komandas pārcēlās uz Elektrum Olimpisko centru, kur visas dienas garumā norisinājās Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizētie telpu futbola svētki. Daļa no dienas plašās programmas bija arī pirmās divīzijas medaļu cīņas, kur iesākumā Rēzeknes BJSS/SK Progress ar 4:2 uzvarēja Rīgas Futbola skola 1 komandu un izcīnīja bronzas godalgas, savukārt lielajā finālā pie pārliecinoša panākuma tika Rīgas Futbola skola 2, pārspējot FK Liepāja komandu ar rezultātu 7:1.

Spēļu rezultāti

Ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) un sieviešu futbola patrona Bella sarūpētajām dāvanām pēc turnīra beigām tika sveiktas ne tikai komandas, bet arī to labākās spēlētājas. Par visa turnīra labāko futbolisti atzina Olgu Ševcovu no Rīgas Futbola skola 2 vienības, savukārt komandu rindās labāko spēlētāju balvas izpelnījās Anna Boranovska (VPRRP/46. vsk), Eva Zvingevica (SK Imanta), Agnese Mandrika (AFA Olaine), Līga Patupa (Riga United FC), Elīza Spruntule (Rīgas Futbola skola 1), Anastasija Fjodorova (Rēzeknes BJSS/SK Progress), Karlīna Miksone (FK Liepāja) un Sandra Voitāne (Rīgas Futbola skola 2).

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāts no janvāra līdz martam norisinājās četrās vecuma grupās. Ja iepriekšējā sezonā tajā piedalījās kopumā 39 komandas, tad jaunais sacensību sasaukums pulcēja jau 51 komandu. Vecākajā grupā dalībnieku skaits bija pieaudzis par piecām vienībām, U-14 un U-12 vecuma grupās - par attiecīgi četrām un trim komandām, bet jaunākajā grupā sacensībās startējošo vienību skaits nemainīgi bija astoņas.

Dažādo vecuma grupu sabraukumi šajā sezonā norisinājās Rīgā, Spuņciemā, Rēzeknē, Talsos, Jelgavā, Priekuļos, Maltā, Piņķos un Olainē.

Visiem Latvijas sieviešu un meiteņu futbola jaunumiem iespējams sekot līdzi Facebook lapā Sieviešu futbols.

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāts norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu Bella. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija