Ar spēlēm divās Rīgas zālēs svētdien, 19. martā, sezonas noslēdzošās spēles aizvadīs Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta vecākās grupas pirmās divīzijas komandas. Šie mači pieliks punktu Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta sezonai, kas četrās vecuma grupās ilgusi kopš janvāra.

Čempionāta vecākajā grupā sacenšas 2002. dzimšanas gada un vecākas futbolistes, bet komandas, ņemot vērā to potenciālo spēku samēru, sadalītas divās divīzijās. Pirmajā divīzijā tiekas astoņas nomināli spēcīgākās vienības.

Iepriekš janvārī pirmās divīzijas komandas Rēzeknē un Spuņciemā aizvadīja apakšgrupu spēles, kurās noskaidrojās svētdien gaidāmo pusfinālu cīņu pāri, kā arī dueļi mačiem par 5.-8. vietu. Izšķirošās spēles svētdien plkst. 12:00 sāksies Sporta centrā Mežaparks, kur pusfinālos savā starpā spēkiem mērosies Rīgas Futbola skola 1 un Rīgas Futbola skola 2, kā arī FK Liepāja un Rēzeknes BJSS/SK Progress komandas. Šīm spēlēm sekos četri mači par kopvērtējuma 5.-8. vietu, kuros šķēpus krustos VPRRP/46. vsk, AFA Olaine, SK Imanta un Riga United FC futbolistes.

Plkst. 15:30 labākās četras pirmās divīzijas komandas jau būs pārcēlušās uz Elektrum Olimpisko centru, kur visas dienas garumā norisināsies Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizētie telpu futbola svētki. Daļa no dienas plašās programmas būs arī pirmās divīzijas medaļu cīņas.

Rezultāti un spēļu kalendārs

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāts no janvāra līdz martam norisinās četrās vecuma grupās. Ja iepriekšējā sezonā tajā piedalījās kopumā 39 komandas, tad jaunais sacensību sasaukums pulcējis jau 51 komandu. Vecākajā grupā dalībnieku skaits pieaudzis par piecām vienībām, U-14 un U-12 vecuma grupās par attiecīgi četrām un trim komandām, bet jaunākajā grupā sacensībās startējošo vienību skaits nemainīgi bija astoņas.

Dažādo vecuma grupu sabraukumi šajā sezonā norisinājās Rīgā, Spuņciemā, Rēzeknē, Talsos, Jelgavā, Priekuļos, Maltā, Piņķos un Olainē.

Visiem Latvijas sieviešu un meiteņu futbola jaunumiem iespējams sekot līdzi Facebook lapā Sieviešu futbols.

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāts norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu Bella. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija