Par Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētās SynotTip Rīgas telpu futbola čempionāta Elites līgas uzvarētāju aizvadītajā svētdienā kļuva JakoSport&Graanul Pellets komanda, kas noslēdzošās turnīra kārtas centrālajā spēlē ar rezultātu 5:1 uzveica tiešo konkurenti DSV Transport.

Transportniekiem pirms šīs spēles turnīra tabulā pār JakoSport&Graanul Pellets bija viena punkta pārsvars, kas nozīmēja, ka viņiem izšķirošajā cīniņā zelta medaļu iegūšanai pietiks arī ar neizšķirtu. Tikmēr sāncenšiem derēja tikai un vienīgi uzvara, ko nākamajai titula ieguvējai arī izdevās realizēt.

Pirmo puslaiku JakoSport&Graanul Pellets noslēdza ar 3:1 handikapu, 35. minūtē palielināja pārsvaru līdz 4:1, bet noslēdzošos piektos vārtus guva 37. minūtē, izmantojot to, ka DSV Transport vienība bija nomainījusi vārtsargu pret piekto laukuma spēlētāju. Uzvarētāju sastāvā  pa vieniem vārtiem guva Jevgeņijs Aleksejenko, Arturs Klimovičs, Vitālijs Smirnovs un Anatolijs Maksimenko, kamēr DSV Transport rindās vienīgo reizi precīzs bija Jurijs Krasņakovs.

Uzreiz pēc spēles JakoSport&Graanul Pellets komanda tika sveikta ar Elites līgas čempionu kausu, bet svinīgā apbalvošanas ceremonija, kurā tradicionāli tiks sveiktas labākās turnīra komandas, spēlētāji un oficiālās personas, risināsies 1. aprīlī ziemas sezonas noslēguma pasākuma ietvaros klubā Friends. Atbilstoši sacensību reglamentam JakoSport&Graanul Pellets nākamajā sezonā varēs pretendēt uz dalību Latvijas čempionāta 1. līgā.

Sudraba medaļas, kā minēts, Elites līgā izcīnīja DSV Transport, bet bronzas godalgu komplekti tika uzreiz divām dalībniecēm – Garāža vienībai, kā arī ārpus konkurences startējošajai FC Inter Star. Abas pēdējās čempionātu pabeidza ar identisku rezultātu 3:2 izcīnītām uzvarām – Garāža, atspēlējot 0:1 deficītu, sarūgtināja UNICEF, savukārt FC Inter Star lika kapitulēt FK RABA 2 vienībai.

Divi Aleksandra Mihailova un vieni Vladislava Medvedina gūtie vārti citā mačā palīdzēja Olaine vienībai ar minimālu 3:2 pārsvaru uzveikt FREE un tādējādi izvairīties no palikšanas Elites līgas kopvērtējuma pēdējā vietā. Pie šāda notikumu scenārija noslēdzošajā pozīcijā ierindojās FREE komanda, kurai tādējādi nākamajā sezonā nāksies cīnīties vienu līmeni zemākajā Rīgas čempionāta Izaicinājuma līgā.

Elites līgas rezultatīvākā spēlētāja godu pēdējā kārtā ieguva Olaine pārstāvis A. Mihailovs (19), par diviem precīziem sitieniem apsteidzot sīvāko konkurentu Mihailu Ivanovu (DSV Transport). Visvairāk vārtus līgā – 69 – guva sudraba medaļniece DSV Transport, savukārt korektas spēles rādītājos vislabāk sevi apliecināja FC Inter Star, kas vienīgā no astoņām komandām ne reizi nenopelnīja noraidījumus, saņemot vienīgi 12 brīdinājumus.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija