Par Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizētās 1. līgas čempioni svētdien kļuva Valmiera Glass VIA vienība, kas turnīra noslēdzošās kārtas centrālajā mačā spraigā cīņā savā laukumā ar rezultātu 3:2 uzveica tiešo konkurenti FC Nikers.

Svētdien Vidzemes Olimpiskajā centrā notikušajā mačā sacensību saimniekiem titula iegūšanai pietika arīdzan ar neizšķirtu, kamēr FC Nikers zelta godalgu sasniegšanai bija nepieciešama tikai un vienīgi uzvara. Spēles pirmais puslaiks noslēdzās neizšķirti 1:1, līdz otrā puslaika vidum abas pretinieces jau atkal apmainījās vārtu guvumiem (2:2), savukārt izšķirošo precīzo sitienu Valmiera Glass VIA vienības rindās 36. minūtē realizēja Artūrs Pallo.

Līdz ar šo uzvaru valmierieši turnīru noslēdza ar piecu punktu pārsvaru gan pār otrajā vietā palikušo FC Nikers, gan bronzas medaļnieci Ošukalns. Abas pēdējās čempionātā sasniedza vienādu punktu skaitu, taču labāka vārtu bilance savstarpējos mačos (+1), kur katra no komandām pa reizei uzvarēja, priekšrocību deva Kuldīgas klubam.

Atbilstoši 1. līgas čempionāta reglamentam Valmiera Glass VIA nākamajā sezonā būs obligāti jāpiedalās 2017./2018. gada Virslīgas čempionātā. Tāpat to varēs darīt (ne obligātā kārtā) arī FC Nikers telpu futbolisti.

"Mūsu panākuma atslēga ir neatlaidīgs darbs treniņos, mērķtiecība un cīņasspars līdz pēdējam, nesaudzējot ne sevi, ne pretinieku ikkatrā spēlē. Valmierai šis ir vēsturisks panākums, un man ir liels gods, ka esmu viens no tiem, kas to izcīnīja," Valmieras kluba izplatītajā preses relīzē citēts komandas rezultatīvākais spēlētājs Alvis Dubovs.

Līgas bronzas medaļniece Ošukalns šīs sezonas turnīru sestdien pabeidza ar trim Aleksandra Gospodarjova vārtiem un uzvaru pār PB Line/Dinair, savukārt punkta atstatumā no līderu trijnieka palika Preiļu BJSS, kas noslēdzošajā kārtā dienu vēlāk ar rezultātu 15:2 sagrāva sacensību pastarīti SK Latgols.

Izcilu sniegumu Preiļu komandas rindās demonstrēja Aigars Caics, kurš guva deviņus no savas pārstāvētās vienības 15 vārtiem. Šis veikums lielā mērā palīdzēja viņam kļūt par sezonas rezultatīvāko 1. līgas futbolistu – kopumā A. Caics sāncenšu vārtsargus sarūgtināja 27 reizes, par septiņiem vārtu guvumiem apsteidzot komandas biedru Rolandu Putānu, bet par astoņiem – jau minēto valmierieti A. Dubovu.

Vēl vienā svētdienas duelī RSU/BAO Dobele viesos Salaspilī ar rezultātu 4:3 pieveica TFK Salaspils/TENTE. Šis panākums gan neļāva Dobeles komandai pacelties augstāk par septīto vietu turnīra tabulā. Vienu pozīciju augstāk sacensības pabeidza TFK Salaspils/TENTE, savukārt kā piektā spēcīgāka vienība 1. līgas čempionātā finišēja PB Line/Dinair.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija
Foto - Jānis Līgats