Ar ABLV Bank telpu futbolistu triumfu svētdien Rīgas 15. vidusskolas sporta zālē noslēdzās Latvijas komercbanku un citu finanšu struktūru kausa izcīņa. Fināla mačā ABLV Bank ar rezultātu 1:0 uzveica BlueOrange, tādējādi pirmo reizi sacensību vēsturē iegūstot kausa trofeju.

Kausa izcīņas turnīrā piedalījās desmit no 12 regulārā čempionāta dalībniecēm – tehnisku iemeslu dēļ sacensībās nestartēja regulārā čempionāta bronzas medaļniece Citadele banka, kā arī piektajā vietā palikusī Rietumu banka. Savukārt par lielāko pārsteigumu parūpējās BlueOrange, kas regulārajā čempionātā ierindojās necilajā 11. pozīcijā, savukārt kausa sacensībās aizkļuva līdz pat finālam.

Nākamā titula ieguvēja ABLV Bank ceļu uz kausa trofejas iegūšanu sāka ar uzvarētu astotdaļfināla spēli pret Nordea (4:1), kam sekoja ļoti pārliecinošs triumfs ceturtdaļfinālā pār Privatbank – 7:1. Mačā par iekļūšanu finālā ABLV Bank ar rezultātu 3:1 sarūgtināja regulārā čempionāta sudraba medaļnieci Baltic International Bank (BIB).

Tikmēr ABLV Bank sāncense finālā BlueOrange sacensības sāka ar 3:1 uzvaru ceturtdaļfinālā pār Latvijas Banka vienību, savukārt pusfinālā ar rezultātu 2:1 sarūgtināja Norvik banka telpu futbolistus.

Finālmačā vienīgos vārtus pēc stūra sitiena izspēles ABLV Bank labā guva Aleksandrs Voitenoks, kurš ar kopumā pieciem trāpīgiem raidījumiem kausa sacensībās tika atzīts par vērtīgāko spēlētāju. Trīs reizes pretinieku vārtsargus apbēdināja BIB pārstāvis Jurijs Filipovskis.

 Foto no turnīra pusfināla spēlēm un fināla

Kā ziņots, ABLV Bank komanda banku turnīra regulārajā čempionātā triumfējusi jau trīs sezonas pēc kārtas, bet kausa trofeju savā īpašumā ieguva pirmo reizi. Jau vēstīts, ka ABLV Bank vienība nopelnīja arī sacensību fair-play balvu kā korektākā komanda.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija