Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā Evolution Gaming Rīgas nakts minifutbola līgas turnīrā pēc piektdien aizvadītajām priekšpēdējās kārtas spēlēm noskaidrojās trīs godalgoto vietu laureātes. Par čempioni priekšlaikus kļuva SFS/Sportima, sudraba godalgas nodrošināja FK 02, bet trešajā vietā ierindojās FC Caramba Riga vienība.

Četri Aleksandra Zeņkova vārtu guvumi piektdien Elektrum Olimpiskajā centrā sekmēja SFS/Sportima pārliecinošo 9:3 triumfu pār Riga United FC, un šī uzvara kārtu pirms sacensību noslēguma ļāva SFS/Sportima turnīra tabulā saglabāt trīs punktu pārsvaru pār tuvāko sāncensi FK 02. Tā kā savstarpējo spēļu bilancē katra no pretiniecēm guvusi pa panākumam, bet labāka vārtu attiecība šajos mačos ir SFS/Sportima, neatkarīgi no noslēdzošo cīņu gala iznākumiem zelta godalgas nodrošinājusi SFS/Sportima.

Čempionu sastāvā bez jau minētā A. Zeņkova divus vārtus guva Staņislavs Pihockis, pa vieniem - Ingus Makovskis, Sergejs Sadkovskis un Aleksandrs Kļimovs, savukārt Riga United FC rindās pa reizei izcēlās Igors Bratčenko, Emīls Pētersons un Lmohtadi Oumezdi.

Arī nākamā sudraba medaļniece FK 02 šajā kārtā neatstāja sāncensei ne mazākās cerības, raidot bumbu astoņas reizes RTO vienības vārtu cietoksnī – 8:1. Policistiem divus vārtus guva Ainārs Daudziešāns, Vsevolods Čamkins un Dmitrijs Prohorovs, pa vieniem vārtiem guva Ilmārs Boriss un Andis Dombrovskis, kamēr RTO sastāvā vienīgo reizi precīzs bija Aleksandrs Lomovs.

Atrodoties sešu punktu atstatumā no FK 02, bet par identisku apjomu apsteidzot ceturtajā vietā esošo Riga United FC, bronzas medaļas nakts līgas turnīrā priekšlaikus garantējusi FC Caramba Riga – pat par spīti piektdienas zaudējumam cīņā ar AMOKO (1:2). Visi trīs vārti tika gūti noslēdzošo sešu minūšu laikā, Ivanam Petļukam 44. un 46. minūtē panākot 2:0 AMOKO labā, bet Aleksandram Usovam 47.minūtē samazinot šo pārsvaru līdz 1:2.

Sacensību noslēdzošajā kārtā, kas risināsies 17. martā, atlikusi intriga vairs tikai saistībā ar komandu izkārtojumu tabulā no ceturtās līdz sestajai vietai. Patlaban šajās pozīcijās izkārtojušās attiecīgi Riga United FC (9), AMOKO (6) un RTO (6). Katra no šī trijnieka dalībniecēm savā turnīra beidzamajā mačā spēkosies ar kādu no kopvērtējuma vadošā trio pārstāvētajām vienībām.

Nakts līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā pirms pēdējās kārtas līderis ar 19 vārtu guvumiem ir jau minētais A. Zeņkovs (SFS/Sportima), bet par pieciem precīziem sitieniem no viņa atpaliek V. Čamkins (FK 02).

Kā ziņots, Elektrum Olimpiskajā centrā izspēlētais turnīrs, kas notiek pirmo reizi, tiek organizēts ar mērķi veicināt aktīvu atpūtu ar futbola spēli, kā arī noskaidrot meistarīgākās minifutbola komandas un spēlētājus Rīgā. Sacensības risinās formātā 6:6 uz ceturtās daļas no futbola laukuma, ar 2x3 metru telpu futbola vārtiem un ar lielā izmēra futbola bumbu.

Sacensību gaitā sešas komandas uzvarētāju noskaidro pēc divu riņķu turnīra.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija