Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars pirmdien, 13. martā Pullman Riga Old Town Hotel viesnīcas telpās notikušajā preses konferencē paziņoja valstsvienības kandidātu sarakstu martā paredzētajām spēlēm ar Šveici un Gruziju. Kandidātu sarakstā šobrīd Marians Pahars iekļāvis 22 futbolistus. Vēl vienu spēlētāju treneris izsauks pēc SynotTip Virslīgas čempionāta 2. kārtas spēlēm šajā nedēļas nogalē. 

 Marians Pahars paziņo kandidātus spēlēm pret Šveici un Gruziju

"Gatavojamies divām svarīgām spēlēm. Šobrīd koncentrējamies uz pirmo spēli. Šveice ir ļoti stiprs pretinieks, pašreizējie grupas līderi. Mēs gribam saglabāt cerības. Ja mēs gribam to izdarīt, mums jāņem punkti pret Šveici. Arī otrā spēle pret Gruziju būs laba spēle, kurā varam iespēlēt sastāvu. Labs pretinieks, tehniska komanda," gaidāmos pretiniekus preses konferences ievadā vērtē M. Pahars.  

"Ilgu laiku neredzēju komandu un spēlētājus. Tās ir grūtības, kā parasti. Bet noskaņojums mums šobrīd ir labs. Cerības ir. Ir izmaiņas arī komandas sastāvā. Tās saistītas kopumā ar spēlētāju gatavību, ilgu laiku neesmu viņus redzējis. Ir notikušas daudzas izmaiņas. Un kandidātu sarakstā jūs to redzam," pirms komandas kandidātu saraksta paziņojuma izteicās Latvijas izlases galvenais treneris. 

Preses konferences laikā Marians Pahars atbildēja uz žurnālistu jautājumiem gan par konkrētajiem valstsvienības spēlētājiem, gan arī vērtēja gaidāmos pretiniekus, lielāku uzmanību pievēršot Šveices izlasei - pašlaik FIFA reitinga 11. vietas īpašniekiem. Pilno preses konferences audio ierakstu iespējams noklausīties LFF.lv mājaslapā.

Latvijas izlases treniņnometne sāksies pirmdien, 20. martā un tā notiks Šveicē. 


Latvijas Futbola federācija