Svētdien Rīgas 15. vidusskolas sporta zālē noslēdzās Latvijas komercbanku un citu finanšu struktūru telpu futbola turnīra regulārais čempionāts. Pēdējās kārtas ietvaros otro vietu nodrošināja Baltic International Bank (BIB), savukārt bronzas godalgu komplektus izcīnīja gan ārpus konkurences startējošā Citadele banka, gan Norvik banka.

Iepriekšējo divu un arī šīs sezonas čempione ABLV Bank turnīru pabeidza ar 7:1 uzvaru pār Latvijas Banka, pa diviem vārtiem gūstot Maksimam Firsovam un Aleksandram Voitenokam. Turnīra uzvarētāja sacensību gaitā kaldināja panākumus visās astoņās spēlēs, kļūstot par pirmo komandu čempionāta pastāvēšanas vēsturē, kurai divas sezonas pēc kārtas izdevies izcīnīt vērtīgākā cēlmetāla apbalvojumu ar simtprocentīgu bilanci.

 Foto no noslēdzošās kārtas spēlēm

Sešu punktu atstatumā no līderes sacensības noslēdza sudraba medaļniece BIB, kas astotajā kārtā līdz ar Mihaila Nosika veiksmīgo sitienu vārtu rāmī mača pēdējā minūtē izrāva 3:2 uzvaru pret Nordea. Jāatzīmē, ka BIB banku turnīra regulārajā čempionātā spējusi triumfēt septiņas reizes, bet šī kļuva par trešo sezonu pēc kārtas, kad titulētākā sacensību komanda nespēj iegūt zelta godalgas.

Par spīti mača izskaņā nenosargātajai uzvarai pret Privatbank (3:3) nomināli trešo vietu turnīrā izcīnīja Citadele banka, taču, tā kā pēdējā startē ārpus konkurences, vēl viens bronzas medaļu komplekts tiks pasniegts arī ceturtajā pozīcijā palikušajai Norvik banka, kas savā noslēdzošajā mačā ar 5:4 pieveica Latvijas pasta banka. Pa diviem vārtiem uzvarētāju sastāvā guva Ervīns Keišs un Jurijs Hristoļubovs, kamēr sāncenšiem hat-trick realizēja Germans Juferovs.

Norvik banka telpu futbolistiem šis ir visu laiku labākais sasniegums banku turnīra vēsturē.

Vēl svētdien 4finance ar rezultātu 6:4 pārspēja Ernst&Young, savukārt pastarīte BlueOrange parūpējās par pārsteigumu, ar 3:2 uzveicot Rietumu banka vienību. Pateicoties šai uzvarai, BlueOrange izdevās izvairīties no palikšanas pēdējā vietā un nobīdīt uz kopvērtējuma tabulās beidzamo ailīti Latvijas pasta banka telpu futbolistus.

Rezultativitātes ziņā visspilgtāk šajā čempionātā sevi apliecināja Privatbank, kas guva visvairāk – 42 – vārtus, bet tās pārstāvis Dmitrijs Savins ar 14 trāpīgajiem raidījumiem visbiežāk sarūgtināja pretinieku vārtsargus. Tikmēr par korektāko komandu fair play nominācijā kļuva čempione ABLV Bank, kas visu sacensību laikā saņēma tikai vienu brīdinājumu.

Banku turnīrā atlicis aizvadīt vairs tikai tradicionālo kausa izcīņu, kas jau 12. martā notiks turpat Rīgas 15. vidusskolā. Dalību apstiprinājušas visas 12 regulārā čempionāta komandas, no kurām atbilstoši 5. martā veiktajai izlozei četras (Rietumu banka, Norvik banka, Latvijas Banka un BlueOrange) sāks sacensības no ceturtdaļfināla kārtas, kamēr pārējās astoņas vienības savas pirmās cīņas aizvadīs astotdaļfinālā.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija