Latvijas Futbola federācija (LFF) kopā ar biedrību Latvijas Futbola virslīga (LFV) otrdien, 7. martā viesnīcas Mercure Riga centre hotel telpās organizēja 2017. gada SynotTip Virslīgas čempionātā startējošo klubu prezidentu un vadītāju kopīgo tikšanos ar mērķi pārrunāt aktuālos jautājumus pirms sezonas starta. Šādas kopīgās sapulces notika arī iepriekš, tādējādi kļūstot jau par neatņemamu pirmssezonas tradīciju.

 LFF, LFV UN VIRSLĪGAS KLUBU VADĪBAS TIKŠANĀS (07.03.2017.)

Tikšanās laikā LFF, LFV un klubu vadītāji tradicionāli apsprieda jaunās sezonas aktuālos organizatoriskos jautājumus, iezīmēja čempionāta attīstības tendences, kā arī pārrunāja citas aktualitātes, tostarp, kopīgas sadarbības un pieredzes apmaiņas nepieciešamību futbola infrastruktūras uzlabošanai un čempionāta popularizēšanas vairošanai visā Latvijā. Pirmo reizi sapulcē piedalījās arī Virslīgas čempionāta jaunpienācēju - SK "Babīte / Dinamo" pārstāvji.

LFF prezidents Guntis Indriksons novēlēja klubiem veiksmi, aicinot to vadītājus rūpīgi attiekties pret visiem sportiskajiem jautājumiem, kas saistīti Latvijas nacionālās izlases un jauniešu futbola izlašu kandidātu gatavošanu. LFF prezidents aicināja klubus jaunajā sezonā ievērot Godīgas spēles un savstarpējas cieņas pamatprincipus, pieņemt konceptuālus attīstības lēmumus koleģiāli, kā arī domāt par ilgtermiņa plāniem gan spēlētāju sagatavošanas, gan arī kluba infrastruktūras attīstības jomā.

Biedrības Latvijas Futbola virslīga izpilddirektors Olivers Šlēgls jaunajā sezonā sagaida iepriekš vēl neredzētu intrigu cīņā par čempionu titulu, kā arī pateicās klubiem par līdzšinējo konstruktīvo sadarbību aktuālo organizatorisko jautājumu risināšanā. Virslīgas vadītājs ir pārliecināts, ka Latvijas čempionāts ir interesants un perspektīvs produkts ilgtermiņā, tāpēc jaunajā sezonā no klubiem tiek sagaidīts atbilstošs spēļu organizatoriskais līmenis un konstruktīvs darbs turnīra popularizēšanā.

LFF Sporta direktors Dainis Kazakevičs pateicās klubiem par sadarbību un pretimnākšanu visos jautājumos, kas saistīti ar spēlētāju gatavošanu nacionālās un jauniešu izlases vajadzībām. D. Kazakevičs arī piebilda, ka LFF ir ieinteresēta klubu ilgtermiņa attīstībā un sekmīgā startā arī UEFA Čempionu līgā un UEFA Eiropas līgā. LFF ir atvērta sadarbībai jebkurā līmenī, tostarp, komunikācijas, juridiskajā un treneru tālākizglītības jomā. Ņemot vērā UEFA-PRO kategorijas licences iegūšanas iespējas Latvijā, nākotnē LFF vēlētos redzēt vairāk pašmāju trenerus pie Virslīgas klubu stūres.

Veiksmi jaunajā sezonā klubu vadītājiem novēlēja un gatavību sadarboties dažādos jautājumos tikšanās laikā pauda arī LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis un LFF Sacensību daļas vadītājs Arturs Gaidels, kopīgi uzsverot, ka LFF pastiprinātu uzmanību pievērsīs godīgas spēles ievērošanai laukumā un ārpus tā. Par lielu palīgu ceļā uz to kalpo arī sadarbība ar FIFA, UEFA un starptautisko spēļu likmju monitoringa un uzraudzības sistēmu Sportradar. 

LFF sacensību daļas vadītājs arī informēja, ka pirms jaunās sezonas LFF veikusi pakāpenisku pāreju uz jauno sacensību vadības sistēmu COMET, kuras sekmīgā funkcionēšanā liela loma arī būs pašiem klubiem. Jaunais statistikas publiskais portāls kļūs par starpposmu ceļā uz topošo jauna dizaina un kvalitātes LFF mājaslapu, kas cita starpā piedāvās vispusīgu turnīru un spēlētāju statistiku, izmantojot visas jaunās sacensību vadības sistēmas priekšrocības. 

Tikšanās laikā katra kluba pārstāvis dalījās savos iespaidos par gaidāmo sezonu, turnīra un Latvijas klubu futbola sistēmas kopējām organizēšanas uzlabošanas idejām. Klubi vienprātīgi atzina, ka šajā sezonā cīņa par godalgotajām vietām būs īpaši sīva, jo visi čempionāta dalībnieki stāda augstus sportiskos mērķus. Vairāki klubi arī informēja par plāniem attiecībā uz savas infrastruktūras attīstību, kuras sekmīga realizēšana pašreizējos apstākļos iespējama, tostarp, arī ar LFF atbalstu.

Virslīgas klubu vadītāji jaunajā sezonā novēlēja savstarpēji rūpēties par skaistu futbolu. Klubu vadītāji visas sezonas garumā centīsies rūpēties arī par čempionāta publisko tēlu un līdzjutēju piesaistīšanu mājas un izbraukuma spēlēm. Par praktisku apliecinājumu tam šobrīd kalpo arī klubu veiktās marketinga un sabiedrisko attiecību aktivitātes jaunās sezonas ieskaņā.

SynotTip Virslīgas čempionātam šogad būs jau divdesmit sestā sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas 1991. gadā. Šogad cīņā par Latvijas čempionu titulu sacentīsies astoņi klubi: pašreizējie čempioni "Spartaks Jūrmala", FK "Jelgava”, FK “Ventspils”, FK “Liepāja”, “Riga FC”, “RFS”, FK “Metta/Latvijas Universitāte” un SK "Babīte / Dinamo". Turnīra ietvaros paredzēts aizvadīt četrus apļus, tādējādi katrai komandai paredzētas 28 spēles. Zīmīgi, ka šogad tiks noskaidrots Latvijas Kausa uzvarētājs gan 2016./2017. gada sezonā, gan arī 2017. gada sezonā. Līdz ar to klubiem ir iespēja cīnīties par trijām trofejām viena kalendārā gada ietvaros.

Futbola līdzjutēji var sekot līdzi 2017. gada SynotTip futbola Virslīgas spēlēm gan LFF.lv mājaslapā, gan biedrības Latvijas Futbola virslīga oficiālajā mājaslapā.

FOTO – 2017. gada "SynotTip" futbola Virslīgas klubu pārstāvji kopbildē ar LFF un LFV vadību


Sadarbībā ar biedrību Latvijas Futbola Virslīga
Latvijas Futbola federācija