Iepriekšējā svētdienā Rīgas 15. vidusskolā risinājās izšķirošā etapa priekšspēdējās kārtas spēles Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā SynotTip Rīgas telpu futbola čempionāta Elites līgā. Izmantojot tiešo konkurentu JakoSport&Graanul Pellets neveiksmi un uzvarot savā spēlē, pirmo vietu tabulā īsi pirms sacensību izskaņas pārņēma DSV Transport vienība. Tāpat kļuva zināms, ka bronzas godalgu komplektus nopelnījušas Garāža un FC Inter Star vienības.

Spēcīgāko četru vienību apakšgrupas spēlē DSV Transport negaidīti pārliecinoši ar rezultātu 7:1 sagrāva FK Raba 2 vienību, kuras vārtos šajā mačā stāvēja pieredzējušais FK Raba Virslīgas kluba un Latvijas nacionālās izlases treneris Jurijs Trofimovs. Pirmo puslaiku transportnieki noslēdza ar 3:0 pārsvaru, savukārt pēc pārtraukuma to palielināja līdz sešu vārtu apjomam.

Uzvarētāju sastāvā pa diviem vārtiem guva Juris Bleiders un Mihails Ivanovs, pa reizei mača protokolā atzīmējās Dmitrijs Stulpiņš, Vitālijs Laužels un Dmitrijs Musajevs, kamēr FK Raba 2 rindās vienīgo reizi precīzi sita Artūrs Strazdiņš.

Tikmēr ilglaicīgā Elites līgas līdere JakoSport&Graanul Pellets ar rezultātu 0:2 atzina FC Inter Star vienības pārākumu. Abus vārtus uzvarētāju rindās neilgā laika intervālā otrā puslaika beigu daļā guva Vladimirs Ivanikins.

Elites līgas kopvērtējuma tabulā DSV Transport pārsvars pār JakoSport&Graanul Pellets patlaban ir viena punkta apjomā. Zelta medaļu liktenis tādējādi izšķirsies šo vienību savstarpējā spēlē 12. martā, kur transportniekiem čempionu titula sasniegšanai pietiks arī ar neizšķirtu, kamēr sāncenšiem derēs tikai un vienīgi uzvara.

Pēc svētdien aizvadītajām spēlēm kļuva arī zināms, ka nomināli trešajā pozīcijā turnīru pabeigs FC Inter Star, taču, tā kā šī komanda tāpat kā vēl vienu vietu zemāk esošā FK Raba 2 sacensībās startē ārpus konkurences, bronzas godalgu komplekts pienāksies arī spēcīgākajai vienībai no kvarteta, kas sacenšas par 5.-8. vietu – Garāža. Pēdējā, pateicoties diviem Ritvara Zēmeļa un Jāņa Kārkliņa vārtu guvumiem, guva ceturto panākumu pēc kārtas, ar rezultātu 8:3 sagraujot Olaine vienību.

Savukārt vēl vienā priekšpēdējās kārtas cīniņā četri Sergeja Travkina vārtu guvumi sekmēja UNICEF vienības 10:4 triumfu pār FREE. Jāpiebilst, ka Olaine un FREE vienību savstarpējā spēlē beidzamajā kārtā noskaidrosies komanda, kas līdz ar pēdējās vietas iegūšanu nākamajā sezonā būs spiesta pamest Elites līgu. Šobrīd FREE pārsvars pār olainiešiem ir divu punktu apjomā.

Elites līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā īsi pirms turnīra izskaņas ir divi līderi – 17 vārtus guvušie Aleksandrs Mihailovs (Olaine) un M. Ivanovs (DSV Transport).

Sacensību pēdējās kārtas spēles, kā vēstīts, risināsies šo svētdien – 12. martā.

LSPA atkal zaudē; saasinās cīņa par pirmo vietu Izaicinājuma līgā

Tikmēr SynotTip galvaspilsētas telpu futbola čempionāta Izaicinājuma līgā iepriekšējā nedēļā trešo zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja spēcīgākās jeb D apakšgrupas vadošā komanda LSPA. Pateicoties tam, līderei punktu izteiksmes ziņā ievērojami pietuvojās trīs komandu grupa, kurā ietilpst TFK Salaspils Mandarin Group, Raita un Baltic International Bank (BIB).

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas atbalstītā vienība cieta neveiksmi tieši cīņā ar tuvāko konkurenti TFK Salaspils Mandarin Group, piekāpjoties ar rezultātu 0:3. Šī kļuva arī par trešo spēli pēdējo piecu laikā, kad LSPA komandai neizdodas gūt vārtus.

Neskaitot šo panākumu, TFK Salaspils Mandarin Group citā mačā uzvarēja arī Napalm (5:1) un patlaban no LSPA atpaliek vairs tikai par vienu punktu. Līdz divu punktu atstatumam līderei pietuvojās Raita, kas divkārt uzveica FK TUC (2:0 un 4:3), savukārt vairs tikai par trim punktiem no LSPA turnīra tabulā atpaliek BIB, kas uzvarēja visas savas trīs spēles nedēļas šķērsgriezumā – 3:2 un 5:2 pret Napalm, kā arī 3:2 cīņā ar Eurologi/GiftPrint.LV.

No vadošā kvarteta komandām vēl četras spēles jāaizvada BIB, pa trim - LSPA un Raita vīriem. Četri no šiem mačiem risināsies ar divu pirmā četrinieka vienību savstarpējo spēkošanos. Jāatgādina gan, ka TFK Salaspils Mandarin Group turnīrā piedalās ārpus konkurences, tādēļ trim pārējām vienībām ir gana labas izredzes nodrošināt vismaz vienu no medaļu komplektiem.

No pārējām piecām D grupas dalībniecēm par vietu trijniekā, iespējams, vēl var pacīnīties arī Viesulis/RTU, Eurologi/GiftPrint.LV un RegVardy, kamēr FK TUC un Napalm šādas izredzes zaudējušas pat teorētiski.

Tikmēr E grupā, kur komandas sadala 10.-15. vietu līgā, divas uzvaras nedēļas gaitā pār HAVI Logistics izcīnīja Marshal FC (9:4 un 8:3), kamēr Industrial Steel Group ar 3:1 uzveica USB. Šeit jau iepriekš pirmo vietu bija nodrošinājusi Medical Group DENS (22), kuras tuvākās sekotājas ir Estoty/Joma Team (18), kā arī 15 punktus iekrājušās USB un Marshal FC.

E grupas ietvaros vēl atlikuši divi mači, kuros arī noskaidrosies vietu sadalījums no otrās līdz ceturtajai – 7. marta duelis starp Estoty/Joma Team un USB, kā arī piecas dienas vēlāk paredzētā spēle, kurā Marshal FC tiksies ar Industrial Steel Group (11). Pēdējā vairs teorētiski nevar pakāpties augstāk par piekto pozīciju, tāpat ar beidzamo vietu grupā jāsamierinās HAVI Logistics (1), kas jau visas savas spēles paspējusi aizvadīt.

F grupā, kur noskaidrojas līgas 16.-21. vietas liktenis, ļoti tuvu pirmās vietas saglabāšanai ir FK Kadaga (17), kas cīnījās neizšķirti ar Petrow 35+/Jaunais Dinamietis (4:4), savukārt Avantex (13) vēl teorētiski var apsteigt otrajā vietā esošo LJA (16), ja uzvarēs 14. marta spēli pret AFK Laikmets (12). Jāatzīmē, ka Avantex savā iepriekšējā cīņā ar 5:2 pārspēja Petrow 35+/Jaunais Dinamietis, savukārt LJA un AFK Laikmets mačā uzvarētājs netika noteikts – 2:2.

Vienīgā komanda šajā grupā, kas vēl var punktu izteiksmes ziņā aiziet priekšā FK Kadaga, ir Husky, kurai šobrīd deviņi punkti un trīs spēles rezervē. Taču šāds sportiskais scenārijs ir maz ticams.

Visbeidzot, G grupā, kur notiek cīņa par 22.-27. pozīciju, turnīru dažādu tehnisku iemeslu dēļ vairs neturpinās Factset vienība, kas tādējādi čempionātu pabeigs ar 12 punktiem. Tikpat punktu ir arī Cerber un SK Kengaroos/Salaspils, par vienu vairāk Lerona (13), bet vislabākās izredzes noturēties pirmajā vietā paliek Evolution Latvia (18), kurai turklāt vēl trīs mači rezervē.

Izaicinājuma līgas rezultatīvākais spēlētājs ar 40 gūtajiem vārtiem joprojām ir Edgars Neverovskis (Eurologi/GiftPrint.LV), un maz ticams, ka viņu atlikušajā turnīra gaitā kāds no konkurentiem varētu apsteigt. Tuvākais līdera sekotājs Artjoms Kozlovs (SK Kengaroos/Salaspils) atpaliek par 11 vārtu guvumiem.

SK Monarhs spēlēs Rīgas kausa izcīņas finālā

Par Rīgas kausa izcīņas pirmo finālisti kļuvusi SK Monarhs vienība, kas pusfināla mačā, pateicoties Kristapa Priedēna un Vadima Brižaņa vārtu guvumiem, ar 2:1 pārspēja citu Latvijas telpu futbola Virslīgu pārstāvošo vienību New Project.

Finālā SK Monarhs sacentīsies ar FC Inter Star un DSV Transport pusfināla pāra veiksminieku. Kā vēstīts, šī cīņa notiks 16. martā plkst. 21:30 Diagnostikas centra zālē.

Rīgas kausa izcīņas uzvarētāja tiks noskaidrota Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizētās telpu futbola dienas ietvaros 19. martā plkst.18.00 Elektrum Olimpiskajā centrā, Rīgā.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija