Jau šodien, 8. martā, startēs Latvijas Telpu Futbola asociācijas (LTFA) un Ghetto Football organizētais Rīgas skolu telpu futbola kausa otrais posms, kur labākās 12 komandas cīnīsies par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Atgādināsim, ka turnīrā kopumā piedalījās 23 labākās Rīgas skolas, kas tika sadalītas sešās apakšgrupās un izspēlēja ceļazīmes uz nākamo kārtu.

Pirms šīs nedēļas notikumiem atsauksim atmiņā pirmā posma spilgtākos brīžus, kā arī labāko komandu un spēlētāju rezultātus.

Nevainojumu spēļu sniegumu pirmajā posmā spēja uzrādīt četras komandas (Rīgas Purvciema vidusskola, Rīgas Teikas vidusskola, Rīgas 93. vidusskola un Rīgas 60. vidusskola), kas bez grūtībām iekļuva nākamajā kārtā, uzvarot visas spēles savās grupās. Savukārt ar mainīgiem rezultātiem un pirmajām vietām grupās atzīmējās Rīgas Rīnūžu vidusskola un Rīgas Valsts 3. ģimnāzija.

Jau daudz aizraujošākas cīņas izvērtās par otro vietu grupu tabulās, kur otrā posma ceļazīmi nodrošināja komandas, kas savās grupās spēja iegūt maksimāli lielāko punktu skaitu - Rīgas 80. vidusskola, Rīgas Sergeja Žoltoka vidusskola, J.G. Herdera Rīgas Grīziņkalna vidusskola, Rīgas 86. vidusskola, Rīgas 49. vidusskola un Rīgas 21. vidusskola.

Pēc pirmā posma rezultātiem tika izveidots grupu sadalījums otrajam posmam.

X apakšgrupa:

  1. Rīgas Rīnūžu vidusskola
  2. Rīgas Purvciema vidusskola
  3. Rīgas Sergeja Žoltoka vidusskola
  4. Rīgas 80. vidusskola

Y apakšgrupa:

  1. Rīgas Valsts 3. ģimnāzija
  2. Rīgas Teikas vidusskola
  3. J.G. Herdera Rīgas Grīziņkalna vidusskola
  4. Rīgas 21. vidusskola

Z apakšgrupa:

  1. Rīgas 93. vidusskola
  2. Rīgas 60. vidusskola
  3. Rīgas 86. vidusskola
  4. Rīgas 49. vidusskola

Pirmā posma rezultatīvākā spēle izrādījās starp J.G. Herdera Rīgas Grīziņkalna vidusskolu un Rīgas 31. vidusskolu, kur pārāki izrādījās puiši no Grīziņkalna. Spēles rezultāts un protokols pieejams ŠEIT.

Pirmā posma rupjāko komandu topā ierindojās Rīgas 31. vidusskola, kas ir vienīgā komanda šajā turnīrā ar sarkano kartīti savā kontā, savukārt tīrāko komandu (Fair-Play) vidū ierindojās vienlaicīgi deviņas komandas, kas pirmo posmu aizvadīja bez neviena pārkāpuma. Pārkāpumu tops ir pieejams ŠEIT sadaļā "Statistika".

Tikmēr pirmā posma rezultatīvāko spēlētāju vidū izcēlās Aleksejs Krjukovičs (Rīgas Rīnūžu vidusskola) ar deviņiem gūtiem vārtiem, Ņikita Boļšakovs (J.G. Herdera Rīgas Grīziņkalna vidusskola) ar identisku rezultātu un Artūrs Šnitovs (Rīgas 65. vidusskola) ar astoņiem gūtiem vārtiem. Visu rezultatīvāko spēlētāju tops ir pieejams ŠEIT sadaļā "Statistika".

Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola RISEBA katram turnīra 12. klases skolniekam piešķirs 100 EUR atlaidi studijām augstskolā, savukārt turnīra atbalstītājs Nike parūpējies par to, lai komandas otrajā posmā tiktu saģērbtas individuāli izstrādātos formas tērpos. Šīs formas tiks uzdāvinātas katrai komandai pirms otrā posma starta.

 Formu prezentācijas foto

 Formu prezentācijas video

Pateicoties autoram Alex Puskins, ir iemūžināti pirmā posma spēļu momenti, kas aplūkojami ŠEIT.

Īpašu pateicību turnīra rīkotāji saka saviem sadarbības partneriem - Latvijas Futbola federācijai, Rīgas Futbola federācijai, Nike, Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolai RISEBATente, Latvijas Sporta federāciju padomes un skolu mentoriem ar C-LFF licenci un Latvijas Futbola federācijas tiesnešiem par iespēju padarīt šo pasākumu arvien labāku.

Tiekamies jau šodien Rīgas 49. vidusskolā, kur aizvadīsim otrā posma Z apakšgrupas spēļu kārtu. Spēļu sākums 15:00.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija
Foto - Alex Puskins