Sestdien un svētdien Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizētajā 1. līgas čempionātā risinājās priekšpēdējās jeb 13. kārtas spēles. Iespēju priekšlaikus nodrošināt zelta medaļas nespēja izmantot Valmiera Glass VIA, kas viesos piekāpās Preiļu BJSS, līdz ar to pirmās vietas liktenis izšķirsies 12. marta spēlē starp valmieriešiem un FC Nikers. Savukārt Latvijas kausa pusfināla barjeru sestdien pārvarēja FK Nikars, kas finālā tiksies ar principiālo sāncensi FK RABA.

Valmieras kluba telpu futbolistiem sestdienas spēlē Preiļos bija teicama izdevība ar izcīnītu uzvaru kārtu pirms sacensību izskaņas garantēt zelta medaļas, tomēr pēc spraigas spēkošanās ar rezultātu 3:2 pārāki izrādījās laukuma saimnieki Preiļu BJSS.

Līdz ar to bija skaidrs, ka sacensību uzvaras kontekstā izšķiroša loma būs šajā pat dienā vēlāk aizvadītajai spēlei Kuldīgā starp vietējo FC Nikers un Ošukalns. Katrai no šīm sāncensēm, lai turpinātu cīņu par triumfu 1. līgā, derēja tikai un vienīgi uzvara, turklāt neizšķirta gadījumā par spīti neveiksmei Preiļos zelta godalgas nopelnītu valmierieši. Sportiski meistarīgāki šoreiz izrādījās laukuma saimnieki FC Nikers, kas izcīnīja uzvaru ar 3:0.

Tādējādi čempionāta "zelta mačs" risināsies 12. martā Valmierā. Tā kā mājiniekiem kopvērtējuma tabulā ir divu punktu pārsvars, viņiem šajā cīņā pietiks arī ar neizšķirtu, kamēr kuldīdzniekiem derēs tikai un vienīgi uzvara.

Vēl 13. kārtas ietvaros TFK Salaspils/TENTE ne bez grūtībām sestdien Ludzā uzveica pastarīti SK Latgols (5:4), savukārt PB Line/Dinair ar identisku rezultātu dienu vēlāk izbraukumā pārspēja RSU/BAO Dobele.

Latvijas kausa finālā FK Nikars un FK RABA duelis

Svētdien Kuldīgā risinājās Latvijas kausa izcīņas otrā pusfināla spēle, kurā deviņkārtējā čempione FK Nikars, spēlējot bez brazīliešu leģionāriem, ar lielām grūtībām pārspēja vietējo FC Nikers vienību. Kuldīdzniekiem padevās fantastisks mača sākums – jau astotajā minūtē viņi pret titulētajiem sāncenšiem ieguva negaidītu 3:0 pārsvaru.

Līdz pārtraukumam FK Nikars prata samazināt rezultāta starpību līdz minimumam (2:3), bet otrajā puslaikā tomēr salauza mājinieku sīksto pretestību, gūstot vēl trīs vārtus un nodrošinot vietu turnīra finālā.

Kausa izšķirošajā mačā FK Nikars komandu gaidīs principiālā sāncense – Latvijas izlases galvenā trenera Artūra Šketova vadītā FK RABA.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija