Pēc Riga United FC kluba izteiktās vēlmes tomēr atteikties no iespējas piedalīties jaunās sezonas Sieviešu futbola 1. līgas čempionātā Latvijas Futbola federācija (LFF) dalībai turnīrā apstiprinājusi SK Super Nova komandu.

Riga United FC klubs Riga United FC Reserves komandas vārdā iesniedzis oficiālu atteikumu no dalības 2017. gada sacensībās. Pēc šādu indikāciju saņemšanas LFF iesaistījās pārrunās par šīs komandas iespējamajiem aizvietotājiem, sastopoties ar SK Super Nova kluba iniciatīvu un vēlmi piedalīties turnīrā. Federācija no SK Super Nova ir saņēmusi garantijas vēstuli, kurā klubs pamato savu gatavību piedalīties turnīrā, un ir to akceptējusi.

Izvērtējot esošo situāciju un iesniegto dokumentāciju, LFF Sieviešu futbola nodaļa nolēmusi apmierināt SK Super Nova prasību startēt 2017. gada Sieviešu futbola 1. līgā un kalendārajā sarakstā ieņemt Riga United FC Reservers vietu.

Riga United FC klubs turpina pastāvēšanu un jaunajā sezonā ar savu komandu piedalīsies Sieviešu futbola līgā (SFL).

Kā ziņots, Latvijas spēcīgākajā sieviešu futbola līgā – SFL – par 2017. gada sezonas godalgām cīnīsies četras komandas, kas aizvadīs četru apļu turnīru. Savukārt Sieviešu futbola 1. līgas turnīrā tiksies desmit komandas, kas pirmajā posmā aizvadīs viena apļa turnīrs, bet otrajā komandas atkarībā no pirmā posma rezultātiem sadalīsies divos pieciniekos, savā starpā aizvadot vēl vienu apli un ņemot līdzi pirmā posma savstarpējās spēlēs iekrātos punktus.

Turnīri norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu - "Bella" zīmolu pārstāvošo "TZMO Latvija" kompāniju, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija