Turpinot gatavošanos jaunās sezonas komanda.lv 1. līgas čempionātam, piektdien, 3. martā, Rīgā norisinājās turnīra dalībnieku organizatoriskā tikšanās, kurā tika veikta gaidāmo sacensību kalendāra izloze un apspriestas čempionāta aktualitātes.

Ar jaunās sezonas čempionāta dalībniekiem tikās Latvijas Futbola federācijas (LFF) Sacensību nodaļas vadītājs Arturs Gaidels un turnīra titulsponsora – sporta preču veikala Komanda – projektu vadītājs Oskars Sijāts. Kā iepriekš ziņots, dalībai turnīrā tika licencēti 14 klubi.

"Uz šo brīdi 14 klubi ir optimāls sacensību dalībnieku skaits. Par to mums domas sakrīt arī ar pašiem klubiem, skatoties uz to gan no kalendārā, gan spēku samēra viedokļa. Priecē, ka čempionāta dalībnieku rindās redzams turnīra sportiskais princips, pievienojoties gan komandai, kas pērn zaudēja vietu Virslīgā, gan pagājušās Otrās līgas sezonas uzvarētājiem," izceļ Arturs Gaidels.

 Foto no organizatoriskās sapulces

Komandām dots laiks līdz aprīļa pirmajai nedēļai sastāvu pieteikumu iesniegšanai, sekojošajā nedēļā plānota turnīra pirmssezonas preses konference, bet turnīra pirmās spēles ieplānotas 15./16. aprīlī. Čempionāta kalendārs pēc klubu iekšējām pārrunām tiks publicēts atsevišķi.

Čempionāta jaunajā sezonā turnīra spēles norisināsies ar adidas CONFED CUP OMB dizaina bumbām, kuras nodrošina sacensību titulsponsors. Turnīra gaitā norisināsies mēneša labāko spēlētāju un simbolisko izlašu noteikšana, tiks nodrošināti katras kārtas spēļu video apskati un īstenotas citas aktivitātes, par kurām plašāka informācija sekos pirmssezonas preses konferencē.


Latvijas Futbola federācija