Aizvadītajā svētdienā Rīgas 15. vidusskolas sporta zālē risinājās Latvijas komercbanku un citu finanšu struktūru telpu futbola turnīra regulārā čempionāta priekšpēdējā jeb septītā kārta. Pēc tās aizvadīšanas gandrīz simtprocentīgi droša par sudraba medaļu iegūšanu var būt Baltic International Bank (BIB), ārpus konkurences startējošā Citadele banka garantējusi vismaz vienu no bronzas apbalvojumu komplektiem, bet pirmo vietu jau iepriekš bija garantējusi čempione ABLV Bank.

BIB svētdien ar rezultātu 6:1 uzveica 4finance, tādējādi svinot savu piekto uzvaru čempionātā un sasniedzot 15 punktu apjomu. Divus vārtus BIB rindās guva Igors Derbakovs, pa vieniem Sergejs Kotovs, Jurijs Filipovskis, Igors Nikolajevs un Dmitrijs Timofejevs, kamēr pretinieku sastāvā vienīgo reizi izcēlās Kristaps Žīgurs.

Kārtu pirms sacensību noslēguma BIB kopvērtējuma tabulā pirmo vietu jau garantējušajai ABLV Bank zaudē sešus, bet Citadele banka vienībai, kas banku turnīrā piedalās ārpus konkurences, - vienu punktu. Savukārt trīs punktu atstatumā no BIB iepaliek tuvākās sekotājas Privatbank un Norvik banka. Tā kā pirmā no tām startē ārpus konkurences, bet Norvik banka salīdzinājumā ar BIB ir ievērojami sliktāka vārtu attiecība (abas komandas nav tikušās savā starpā), BIB vienība var būt samērā droša par sudraba godalgu komplektu savā rīcībā.

Tāpat vismaz bronzu garantējusi Citadele banka, kas septītajā kārtā, atspēlējot 0:2 rezultāta deficītu, ar 3:2 pārspēja Ernst&Young. Uzvarētāju sastāvā divus vārtus guva Oļegs Kravčenko, bet, lai izcīnītu sudraba godalgas, Citadele banka noslēdzošajā kārtā obligāti jāuzvar Privatbank vai arī jācer uz BIB neveiksmi spēlē ar Nordea.

Titulu jau garantējusī ABLV Bank svētdien turpināja uzvaru sēriju. Pateicoties Maksima Firsova un Raita Dzelzkalēja vārtu guvumiem, šīs sezonas čempione ar rezultātu 2:0 uzveica Nordea. Ja ABLV Bank triumfēs arī noslēdzošās kārtas cīņā ar Latvijas Banka vienību, tā kļūs par pirmo komandu banku turnīra vēsturē, kurai izdevies divas sezonas pēc kārtas izcīnīt zelta godalgas ar simtprocentīgu bilanci regulārajā čempionātā.

Vēl svētdien Norvik banka guva ļoti svarīgu uzvaru pār Rietumu banka (3:2), ievērojami uzlabojot savas izredzes izcīnīt bronzas medaļas, savukārt trīs Dmitrija Sokolova vārtu guvumi sekmēja Latvijas Banka panākumu pēc trīs neveiksmju sērijas mačā pret Latvijas pasta banka – 3:2.

Visbeidzot, vēl nepieminētajā septītās kārtas cīniņā Privatbank ar 7:3 uzveica pastarīti BlueOrange. Pa diviem vārtiem uzvarētājiem guva Igors Stoļarovs un Dmitrijs Savins, no kuriem pēdējais šobrīd ar kopumā 13 rezultatīviem sitieniem ir visa turnīra rezultatīvākais snaiperis.

Regulārā čempionāta noslēdzošā kārta risināsies 5. martā. Tās ietvaros plkst. 12:00 plānota arī kausa izcīņas izloze. Kausa sacensības notiks 12. martā turpat Rīgas 15. vidusskolā.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija