Svētdien Rīgas 15. vidusskolā tika aizvadītas izšķirošā etapa pirmās kārtas spēles Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā SynotTip Rīgas telpu futbola čempionāta Elites līgā. Spēcīgākā kvarteta ietvaros, kur četras pirmā posma labākās vienības turpina cīņu par godalgotajām vietām, panākumus svinēja JakoSport&Graanul Pellets un DSV Transport, tādējādi nostiprinot vadošās pozīcijas tabulā.

Pašreizējā pirmās vietas īpašniece JakoSport&Graanul Pellets ļoti spraigā duelī ar rezultātu 4:3 uzveica Virslīgas čempionāta vienības FK RABA fārmklubu. Jāpiebilst, ka pēdējā cīņas gaitā divas reizes prata atspēlēties, panākot no 0:2 neizšķirtu 2:2, bet no 2:3 rezultāta līdzsvaru 3:3. Pēdējo vārdu Igora Poļakova personā tomēr teica JakoSport&Graanul Pellets, gūstot izšķirošos vārtus trīs minūtes pirms spēles beigu sirēnas.

Bez I. Poļakova uzvarētāju sastāvā pa reizei izcēlās arī Artjoms Voroņins, Anatolijs Maksimenko un Andrejs Motiļs, kamēr FK RABA 2 rindās divus trāpīgus sitienus veica Aleksandrs Kuļešovs, bet vieni vārti viņa brālim Artūram Kuļešovam.

Krietni vieglākā cīņā savus trīs punktus ieguva DSV Transport, kas ar rezultātu 6:1 sagrāva FC INTER STAR. Būtisku atrāvienu rezultātā transportnieki nodrošināja jau pirmo desmit minūšu laikā, kad guva trīs bezatbildes vārtus, bet spēles turpinājumā prata vēl savu handikapu palielināt. Uzvarētājiem divi trāpīgi raidījumi padevās Mihailam Ivanovam, pa vienam Jurim Bleideram un Vitālijam Lauželam, bet vēl divas reizes bumba pabija FC INTER STAR vārtos pēc pašu spēlētāju netīšiem raidījumiem. Vienīgos vārtus FC INTER STAR labā guva Aleksandrs Urbanovičs.

Tā kā FK RABA 2 un FC INTER STAR sacensībās ne tikai piedalās ārpus konkurences, bet arī pēc šīs kārtas būtiski iepaliek no abām vadošā kvarteta līderēm, ir skaidrs, ka zelta godalgu liktenis atlikušajās divās kārtās tiks sadalīts starp JakoSport&Graanul Pellets un DSV Transport. Pirmās pārsvars pār transportniekiem šobrīd ir divu punktu apjomā, bet noslēdzošajā Elites līgas kārtā 12. martā abas vadošās komandas tiksies savstarpējā spēlē.

Tikmēr pirmā posma vājāko komandu četriniekā, kur labākā vienība, izņemot ārpus konkurences startējošo UNICEF, var pretendēt uz trešo vietu, samērā tuvu bronzas godalgām šobrīd atrodas Garāža, kas svētdien ar rezultātu 4:2 uzveica FREE. Pēdējai, kas no Garāža telpu futbolistiem atpaliek piecus punktus, ne tikai pašai jāuzvar abas noslēdzošās cīņas, bet arī jācer uz tiešo konkurentu neveiksmi, lai nodrošinātu sev vienu no bronzas medaļu komplektiem.

Uz godalgotajām vietām pat teorētiski vairs nevar pretendēt noslēdzošajā pozīcijā tabulā esošā Olaine, neraugoties uz svētdien izcīnīto 7:5 uzvaru pār UNICEF (trīs vārti Dmitrijam Antropovam).

Elites līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā vienvadību ieguvis Olaine pārstāvis Aleksandrs Mihailovs ar 16 vārtu guvumiem, bet viņam cieši uz papēžiem min 15 reizes precīzi situšie Maksims Selivončiks (JakoSport&Graanul Pellets) un M. Ivanovs (DSV Transport).

Sacensību priekšpēdējās kārtas spēles risināsies šo svētdien, 5. martā.

Izaicinājuma līgā tuvojas izšķirošie notikumi

Tikmēr galvaspilsētas telpu futbola čempionāta Izaicinājuma līgā pamazām tuvojas izšķirošie notikumi – atlicis aizvadīt vairs tikai trīs noslēdzošās spēļu nedēļas. Turnīra spēcīgākajā jeb D grupā joprojām pirmo vietu saglabā LSPA, bet tās ciešākā konkurente TFK Salaspils Mandarin Group atrodas septiņu punktu atstatumā.

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas atbalstītā vienība iepriekšējā nedēļā laukumā devās tikai vienu reizi, spraigā cīņā ar rezultātu 3:4 piekāpjoties EUROLOGI/GiftPrint.LV. Izšķirošos vārtus uzvarētāju sastāvā spēles priekšpēdējā minūtē guva Aleksandrs Sazonovs. LSPA vienība, kas samērā pārliecinoši aizvadījusi šo ziemas sezonu, pēdējos četros mačos guvusi tikai vienu uzvaru un par spīti komfortablajai situācijai turnīra tabulā joprojām pilnībā nevar justies droša par līderes statusa saglabāšanu.

EUROLOGI/GiftPrint.LV, kas līderei zaudē desmit punktus, bez jau minētā mača vēl arī mainīgām sekmēm cīnījās pret FK TUC – 3:4 savā laukumā un 3:1 izbraukumā. Savukārt vicelīdere TFK Salaspils Mandarin Group guva virsroku mačā ar NAPALM (3:1), bet cīnījās neizšķirti pret RegVardy – 5:5.

Citā D grupas spēlē Baltic International Bank (BIB), pateicoties trim Dmitrija Timofejeva un Viktora Josifova vārtu guvumiem, pārliecinoši sagrāva RAITA (11:2), Viesulis/RTU šo pašu RAITA vienību uzveica ar minimālu 1:0 handikapu, savukārt pēdējā par minētajām divām neveiksmēm spēja reabilitēties ar uzvaru pār RegVardy – 6:2.

Kopvērtējuma tabulā, kā minēts, līdere ar 25 punktiem ir LSPA, kuras ciešākās sekotājas ir TFK Salaspils Mandarin Group (18), RAITA (17), kā arī RegVardy un EUROLOGI/GiftPrint.LV (abām pa 15 punktiem). Tikmēr 13 punktus izcīnījušas BIB, FK TUC un Viesulis/RTU, bet deviņus – NAPALM. Kā ziņots, TFK Salaspils Mandarin Group, RegVardy, FK TUC un Viesulis/RTU sacensībās piedalās ārpus konkurences.

Tikmēr E grupā, kur komandas sadala 10.-15. vietu līgā, divas uzvaras nedēļas gaitā izcīnīja Estoty/JOMA TEAM, kas gan savā laukumā (4:2), gan izbraukumā (1:0) pieveica Marshal FC. Savukārt USB, atspēlējot 1:3 deficītu, ar 4:3 lika kapitulēt Industrial Steel Group.

Apakšgrupas tabulā pirmo vietu jau nodrošinājusi Medical Group DENS (22), kuru pat teorētiski vairs nevar apsteigt neviena no tuvākajām sekotājām – Estoty/JOMA TEAM (18) vai USB (15).

F grupā, kur noskaidrosies līgas 16.-21. vietas liktenis, jāatzīmē līderes LJA (15) minimālais 3:2 panākums pār trešajā vietā esošo AFK Laikmets (11), kamēr otrajā pozīcijā esošā FK Kadaga (13) ar rezultātu 5:2 sarūgtināja AVANTEX (10). Grupas pastarīšu savstarpējā cīniņā Husky pēc ļoti spraigas spēkošanās ar 4:3 pieveica Petrow 35+/Jaunais Dinamietis.

Visbeidzot, G grupā, kur notiek cīņa par 22.-27. pozīciju, risinājās divas spēles. Pirmās vietas īpašniece Evolution Latvia guva savu ceturto uzvaru otrajā etapā (5:3 pār Konteyner), savukārt SK Kengaroos/Salaspils, pateicoties pieciem Artjoma Kozlova vārtiem, ar 11:7 lika kapitulēt Factset.

Grupas tabulā nedaudz priekšā visām konkurentēm ar 15 punktiem atrodas Evolution Latvia, kuras tuvākās sekotājas ir Factset (12) un Lerona (10).

Izaicinājuma līgas rezultatīvākais spēlētājs ar 38 gūtajiem vārtiem joprojām ir Edgars Neverovskis (EUROLOGI/GiftPrint.LV).

Rīgas kausa pusfinālā iekļūst arī FC INTER STAR

Par Rīgas kausa izcīņas pēdējo zināmo pusfinālisti kļuvusi FC INTER STAR, kas ceturtdaļfināla mačā ar rezultātu 5:2 pārspēja Viesulis/RTU.

Cīņu par iekļūšanu finālā FC INTER STAR aizvadīs 16. martā plkst. 21:30 Diagnostikas centra zālē, kur tiksies ar DSV Transport vienību. Savukārt otrajā pusfinālā 2. martā plkst. 21:30 sporta centrā Mežaparks SK Monarhs cīnīsies ar New Project.

Rīgas kausa izcīņas uzvarētāja tiks noskaidrota Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizētās telpu futbola dienas ietvaros 19. martā plkst. 18:00 Elektrum Olimpiskajā centrā Rīgā.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija