Dalību Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta 2017. gada sezonā noslēgušas turnīra vecākās grupas otrās divīzijas komandas, kur līdz finālam tika Rīgas Futbola skola 2 un FK Laidze/Talsu NSS futbolistes. Aizraujošā cīņā zelta medaļas ar uzvaru pēcspēles sitienu sērijā sev nodrošināja rīdzinieces.

Čempionāta vecākajā grupā, kurā spēkojas 2002. dzimšanas gada un vecākas futbolistes, cīņas, ņemot vērā komandu potenciālo spēku samēru, norisinās divās divīzijās. Otrajā divīzijā 15 komandas iesākumā trīs apakšgrupās Talsos, Jelgavā, Rīgā, Priekuļos un Maltā aizvadīja viena apļa turnīru, bet pēcāk atkarībā no grupās ieņemtās pozīcijas kvalificējās turnīram par augstākajām vai zemākajām vietām.

 Spēļu foto galerija

Vispirms sestdien Talsu sporta hallē norisinājās turnīrs par 9.-15. vietu otrajā divīzijā, kur vislabāk veicās Rīgas Futbola skola 1 komandai. Līdz ar to tā otrās divīzijas kopvērtējumā ierindojās tūdaļ aiz labāko astoņnieka, aiz sevis kā tuvākās sekotājas atstājot Rēzeknes novada BJSS un SK Super Nova.

Savukārt dienu vēlāk, 26. februārī, turpat Talsu sporta hallē notika turnīrs par 1.-8. vietu. Sabraukums sākās ar nominālajām ceturtdaļfināla spēlēm, kurās FK Laidze/Talsu NSS ar 3:1 uzvarēja SK Imanta, Rīgas Futbola skola 3 ar 2:0 pārspēja FK Iecava, Rīgas Futbola skola 2 ar 2:1 apspēlēja AFA Olaine, bet Riga United FC 2 pēc 0:0 neizšķirta pēcspēles sitienos ar 3:2 uzvarēja Lucavsala/LSAB. Pēcāk pusfinālos FK Laidze/Talsu NSS pārspēja Rīgas Futbola skola 3 komandu ar 2:1, bet Rīgas Futbola skola 2 ar 4:0 uzvarēja Riga United FC 2. Divu Rīgas komandu duelī par trešo vietu Rīgas Futbola skola 3 pārspēja Riga United FC 2 ar 2:0, savukārt finālā 1:1 neizšķirtam sekoja pēcspēles sitienu sērija, kurā Rīgas Futbola skola 2 ar 2:1 apspēlēja pērnās sezonas šī turnīra uzvarētājas no FK Laidze/Talsu NSS vienības.

Vecuma grupas spēļu rezultāti

Otrās divīzijas vietu sadalījums:

  1. 1. Rīgas Futbola skola 2
  2. 2. FK Laidze/Talsu NSS
  3. 3. Rīgas Futbola skola 3
  4. 4. Riga United FC 2
  5. 5. SK Imanta
  6. 6. AFA Olaine
  7. 7. Lucavsala/LSAB
  8. 8. FK Iecava
  9. 9. Rīgas Futbola skola 1
  10. 10. Rēzeknes novada BJSS
  11. 11. SK Super Nova
  12. 12. SK Babīte
  13. 13. FK Jelgava/LLU
  14. 14. FK Priekuļi
  15. 15. Rēzeknes BJSS/SK Kuorsova

Turnīra noslēgumā tika noteiktas arī komandu labākās spēlētājas, kuras kopā ar godalgoto vietu ieguvējām tika pie īpašām balvām no Latvijas sieviešu futbola patrona Bella. Par visa turnīra labāko futbolisti tika atzīta Asnate Lindermane no FK Laidze/Talsu NSS komandas.

Komandu labākās spēlētājas:

  1. Dana Ņikitina (Rīgas Futbola skola 2)
  2. Līga Brigmane (FK Laidze/Talsu NSS)
  3. Santa Smirnova (Rīgas Futbola skola 3)
  4. Darja Ļevikina (Riga United FC 2)
  5. Jana Višņevska (SK Imanta)
  6. Lana Osiņina (AFA Olaine)
  7. Dace Babre (Lucavsala/LSAB)
  8. Abita Tauriņa (FK Iecava)
  9. Signe Fūrmane (Rīgas Futbola skola 1)
  10. Laima Spūle (Rēzeknes novada BJSS)
  11. Juta Buklovska (SK Super Nova)
  12. Sabina Kadirova (SK Babīte)
  13. Diana Golubeva (FK Jelgava/LLU)
  14. Linda Broka (FK Priekuļi)

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāts no janvāra līdz martam norisinās četrās vecuma grupās. Ja iepriekšējā sezonā tajā piedalījās kopumā 39 komandas, tad jaunais sacensību sasaukums pulcē jau 51 komandu. Vecākajā grupā dalībnieku skaits pieaudzis par piecām vienībām, U-14 un U-12 vecuma grupās par attiecīgi četrām un trim komandām, bet jaunākajā grupā sacensībās startējošo vienību skaits nemainīgi ir astoņas.

Sacensību kalendārs paredz, ka dažādo vecuma grupu sabraukumi šajā sezonā norisinās Rīgā, Spuņciemā, Rēzeknē, Talsos, Jelgavā, Priekuļos, Maltā, Piņķos un Olainē.

Visiem Latvijas sieviešu un meiteņu futbola jaunumiem iespējams sekot līdzi Facebook lapā Sieviešu futbols.

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāts norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu Bella. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija