Valmiera Glass VIA telpu futbolisti sestdien izcīnīja septīto uzvaru pēc kārtas Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizētajā 1. līgas čempionātā, 12. kārtas mačā ar rezultātu 8:5 izbraukumā Salaspilī pieveicot vietējo TFK Salaspils/TENTE. Līdz ar to Valmieras komanda īsi pirms sacensību izskaņas spēra platu soli pretim uzvarai turnīrā – atlikušajās divās cīņās tai pietiks ar divu punktu izcīnīšanu, lai kļūtu kopvērtējumā neaizsniedzama tuvākajām sāncensēm.

Salaspilī notikušajā spēlē valmierieši prata nodemonstrēt īstu sportisko neatlaidību, laužot mača gaitu sev par labu pēc neveiksmīgi aizvadīta pirmā puslaika (0:3) un izcīnot septīto panākumu pēc kārtas turnīrā. Viesu rindās trīs vārtus guva Artūrs Pallo, bet divus Alvis Dubovs, kuri abi šobrīd 1. līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ieņem vietas pirmajā pieciniekā. TFK Salaspils/TENTE no neveiksmes šoreiz neglāba pat Mārtiņa Sīpola realizētais hat-trick.

Tikmēr Valmieras kluba ciešākā konkurente Ošukalns dienu vēlāk izbraukumā nespēja uzvarēt RSU/BAO Dobele (2:4), tādējādi pēc šīs kārtas atpaliekot no valmieriešiem tabulā jau piecus punktus. Identiskā atstatumā no līderes iepaliek arī FC Nikers, kas sestdien savā laukumā pārliecinoši sagrāva Preiļu BJSS – 9:1.

Līdz ar to atlikušajās divās spēlēs – 4. martā pret Preiļu BJSS un 12. martā pret FC Nikers - Valmiera Glass VIA pietiks iegūt vien divus punktus, lai nodrošinātu zelta medaļas un nebūtu atkarīga no konkurentu savstarpējām cīņām sacensību beigu stadijā. Pat zaudējot 4. marta maču Preiļos, Valmieras komanda var šajā dienā tapt kronēta par čempioni, ja FC Nikers un Ošukalns savstarpējais duelis Kuldīgā noslēgsies neizšķirti.

Vēl 12. kārtā jāatzīmē pastarītes SK Latgols iegūtais pirmais punkts turnīrā. Svētdienas mačā savā laukumā pret PB Line/Dinair mājinieki otrajā puslaikā pat prata atspēlēties no sev nelabvēlīgā 2:4 rezultāta un panākt 5:4, tomēr noslēdzošajā minūtē minimālo pārsvaru nenoturēja un cīnījās neizšķirti – 5:5.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija
Foto - Jānis Līgats