Latvijas Futbola federācijas (LFF) izpilddirektors Edgars Pukinsks un sporta direktors Dainis Kazakevičs no 28. februāra līdz 2. martam Gruzijā piedalīsies Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) rīkotajā samitā, kas veltīts sadarbības uzlabošanai starp Austrumeiropas valstu futbola federācijām un sporta dzīvi pārraugošajām valsts struktūrvienībām. Šādu tikšanos UEFA organizē pirmoreiz vēsturē.

Latvijas valsts valdību samitā pārstāvēs Saeimas Sporta apakškomisijas loceklis Inesis Boķis.

UEFA organizētais samits norisināsies ar Eiropas Padomes un Eiropas Padomes paplašinātā daļējā nolīguma par sportu (EPAS) atbalstu. Samita mērķis ir tuvināt UEFA dalībvalstu federāciju vadības bloka pārstāvjus ar viņu kolēģiem sporta dzīvi pārraugošajās valsts struktūrvienībās, lai veicinātu sporta un futbola izaugsmi. Samitā uzsāktās diskusijas tiks papildinātas ar pieredzi no Eiropā veiksmīgi realizētajiem šādu sadarbības modeļu projektiem, kā arī sporta attīstības un veselības speciālistu atzinumiem.

Samita gaitā diskusijas starp tā dalībniekiem ar savām prezentācijām, atzinumiem un ieteikumiem iniciēs tādas personības kā Gruzijas premjerministrs Giorgijs Kvirikašvili (Giorgi Kvirikashvili), Gruzijas premjerministra vietnieks Kaha Kaladze (Kakha Kaladze), UEFA nacionālo asociāciju direktors Zorans Lakovičs (Zoran Lakovic), Eiropas Padomes un UEFA speciālisti, kā arī virkne futbola, sporta, veselības un izglītības dzīves kuratoru no Gruzijas, Azerbaidžānas, Dānijas, Zviedrijas, Īrijas, Rumānijas, Igaunijas, Serbijas, Baltkrievijas, Moldovas un Lietuvas.


Latvijas Futbola federācija