Turpinot iepriekšējos divos gados iedibināto Latvijas Futbola federācijas (LFF) sieviešu futbola attīstības braucienu tradīciju, pirmā šīgada kampaņas ciemošanās notika otrdien Rīgas Daugavgrīvas vidusskolā.

Attīstības brauciena viesošanos uzņēma Rīgas Futbola skola kluba jaunā meiteņu paaudze. Ar meitenēm tikās LFF Sieviešu futbola attīstības speciālists Jevgēnijs Gedertsons un Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases aizsardze, sieviešu futbola vēstnese Anastasija Ročāne, kura meitenēm novadīja treniņu un pastāstīja par sieviešu futbola skaistuma spēku. Treniņā piedalījās 13 futbolistes vecumā no deviņiem līdz 12 gadiem.

 Foto galerija no viesošanās Daugavgrīvas vidusskolā

Rīgas Futbola skola audzēknes ziemas periodā trenējas Daugavgrīvas vidusskolas zālē ar futbola pieredzi bagāto treneru Olgas Žmakas un Tatjana Šaļimovas virsvadībā.

Kā ierasts šādās tikšanās reizēs, kluba rīcībā nonāca LFF dāvanu komplekts ikdienas treniņu atvieglošanai. Tāpat futbolistes tika pie piemiņas veltēm, kā arī varēja uzzināt vairāk par sieviešu futbolu Latvijā un šī sporta veida piedāvātajām iespējām.

"Neskatoties uz to, ka daļa no Rīgas Futbola skola audzēknēm jau vairākus gadus trenējas futbolā, šī vizīte viņām kļuva par patīkamu pārsteigumu. Īpaši meitenes bija priecīgas par iespēju trenēties ar Latvijas izlases spēlētāju un Rīgas Futbola skola sieviešu komandas kapteini Anastasiju Ročāni. Bija patīkami vērot, ka lielās komandas kapteines klātbūtnē jaunās futbolistes tik ļoti centās. Anastasijas tēls motivē viņas kļūt par jaunajām sieviešu futbola zvaigznēm, jo Rīgas Futbola skola ir titulētākā sieviešu futbola komanda Latvijā. Klubā izveidota pienācīga hierarhija no visu vecumu mazo meiteņu komandām līdz pat pieaugušo futbolam," pēc viesošanās Daugavgrīvas vidusskolā pauž Jevgēnijs Gedertsons.

Sieviešu futbola attīstības braucieni norisinās ar saukli Es spēlēju futbolu, nāc arī Tu, popularizējot jauno futbola meiteņu vidū šī sporta veida vērtības, pieejamību un piemērotību ikvienam.  Šādus braucienus 2015. gadā uzņēma JDFS Alberts, AFA Olaine, FK Liepāja, FK Iecava un FK Tukums-2000, bet pērn - FK Dinamo Rīga, SK Babīte, FA Ventspils, Talsu un Laidzes jaunās futbolistes, SK Super Nova meitenes Siguldā un Šitika Futbola akadēmija.

Visiem Latvijas sieviešu un meiteņu futbola notikumiem iespējams sekot līdzi Facebook lapā "Sieviešu futbols".


Latvijas Futbola federācija