SynotTip Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētā galvaspilsētas telpu futbola čempionāta Izaicinājuma līgas spēcīgākajā jeb D grupā, kur deviņas labākās vienības cīnās par godalgotajām vietām, ar mainīgām sekmēm pēdējās nedēļas ietvaros cīnījās līdere LSPA. Par spīti tam Sporta akadēmijas atbalstītā komanda vēl nedaudz palielināja atrāvienu pār tuvākajām sāncensēm kopvērtējuma tabulā.

LSPA telpu futbolisti divas reizes tikās ar FK TUC vienību, pirmajā no mačiem uzvarot savā laukumā (3:1), savukārt trīs dienas vēlāk viesos atzīstot sāncenšu pārākumu – 0:3. Sporta akadēmijas atbalstītās vienības pārsvars pār tuvākajām konkurentēm TFK Salaspils Mandarin Group, RegVardy un RAITA nedēļas laikā pieaudzis no astoņu līdz 11 punktu apjomam.

No līderes ciešāko sāncenšu trijnieka vislabāk nedēļas šķērsgriezumā veicās RAITA, kas guva virsroku cīņā ar RegVardy (3:0), kā arī ļoti saspringtā mačā, pēdējā minūtē gūstot izlīdzinājuma vārtus, cīnījās neizšķirti 6:6 ar Viesulis/RTU. RegVardy, neskaitot minēto zaudējumu pret RAITA, piekāpās arī Baltic International Bank (0:1), savukārt cita līderu pulkam piederošā vienība TFK Salaspils Mandarin Group savā vienīgajā cīņā ar 2:4 kapitulēja Viesulis/RTU komandai.

LSPA patlaban iekrājusi 25 punktus, bet TFK Salaspils Mandarin Group, RegVardy un RAITA rīcībā ir pa 14 punktiem. Nekur tālu no šī trijnieka neatpaliek arī pārējās piecas apakšgrupas pārstāves – desmit punktus savākušas Baltic International Bank, FK TUC un Viesulis/RTU, bet deviņus – NAPALM un EUROLOGI/GiftPrint.LV.

Tikmēr E grupā, kur komandas sadala 10.-15. vietu līgā, trīs punktus divos mačos paņēma līdere Medical Group DENS, kas, pateicoties četriem Mārtiņa Šverina vārtu guvumiem, ar 5:3 uzveica Estoty/JOMA TEAM, savukārt pēc divām dienām piedzīvoja vienīgo neveiksmi turnīra otrajā posmā, atzīstot USB pārākumu – 2:8.

Medical Group DENS tādējādi aizvadījusi visas izšķirošā etapa cīņas un kļuvusi punktu izteiksmes ziņā neaizsniedzama pārējām sāncensēm – tuvākās konkurentes Estoty/JOMA TEAM un USB atpaliek par desmit punktiem, taču katrai no tām jāaizvada vairs tikai pa trim spēlēm. E apakšgrupas ceturtajā pozīcijā atrodas Marshal FC (9), kas nedēļas gaitā izcīnīja divas sausās uzvaras – 7:0 pār Industrial Steel Group un 4:0 pār USB.

F grupā, kur noskaidrosies līgas 16.-21. vietas liktenis, nedēļas ietvaros notika tikai viens mačs, kurā FK Kadaga sīvā cīņā ar 5:4 uzveica AVANTEX. Kopvērtējumā šeit līdere joprojām ir LJA (12), no kuras pavisam nedaudz atpaliek AFK Laikmets (11), kā arī AVANTEX (10) un FK Kadaga (10).

Visbeidzot, G grupā, kur notiek cīņa par 22.-27. pozīciju, divas spēles aizvadīja Konteyner, gūstot virsroku pār SK Kengaroos/Salaspils (6:2), kā arī cīnoties neizšķirti ar Lerona (2:2). Vēl vienā duelī Evolution Latvia ar 8:5 pārspēja Factset.

Grupas tabulā nedaudz priekšā visām konkurentēm ar 12 punktiem atrodas Factset un Evolution Latvia, kamēr desmit punktus savākusi Lerona.

Izaicinājuma līgas rezultatīvākais spēlētājs ar 33 gūtajiem vārtiem joprojām ir Edgars Neverovskis (EUROLOGI/GiftPrint.LV).

Par Rīgas kausa trešo pusfinālisti kļūst SK Monarhs

Par Rīgas kausa izcīņas trešo pusfinālisti kļuvusi SK Monarhs komanda, kas iepriekšējā nedēļā ceturtdaļfināla mačā pēc neizšķirti aizvadīta pamatlaika (3:3) pēcspēles sitienu sērijā ar rezultātu 3:2 uzveica FK Kadaga.

Pusfinālā SK Monarhs tiksies ar New Project, savukārt vēl vienā mačā par vietu finālā savu pretinieci vēl gaida DSV Transport – tā noskaidrosies 23. februāra plkst. 21:30 Grebenščikova ielā 1 paredzētajā duelī starp FC INTER STAR un Viesulis/RTU.

Turnīra pusfinālus plānots aizvadīt līdz 5. martam, bet fināls risināsies 19. martā Elektrum Olimpiskajā centrā Latvijas telpu futbola dienas ietvaros.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija