Svētdien Rīgas 15. vidusskolā risinājās pirmā posmā noslēdzošās kārtas izspēle Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā SynotTip Rīgas telpu futbola čempionāta Elites līgā. Centrālajā mačā par pēdējo ceļazīmi uz vietu vadošajā četriniekā, kas nākamajā etapā turpinās cīņu par godalgotajām vietām, FC INTER STAR pārliecinoši ar rezultātu 7:2 pārspēja UNICEF.

UNICEF telpu futbolisti saviem tiešajiem sāncenšiem pirms spēles turnīra tabulā atradās priekšā viena punkta intervālā, kas nozīmēja to, ka UNICEF vietas saglabāšanai līderu kvartetā pietiktu arī ar neizšķirtu. Savukārt FC INTER STAR, tieši pretēji, derēja tikai un vienīgi uzvara.

Spēles pirmajā puslaikā UNICEF par spīti tam, ka jau ceturtajā minūtē nonāca iedzinējas lomā ar 0:1, prata atspēlēties un arī izvirzīties vadībā (2:1), tomēr neveiksmīgais sniegums puslaika otrajā fāzē noveda komandu pie divu vārtu deficīta – 2:4. Pēc pārtraukuma rezultāts ilgu laiku saglabājās nemainīgs, līdz mača noslēdzošo minūšu gaitā UNICEF izšķīrās par vārtsarga maiņu pret piekto laukuma spēlētāju. Šis taktiskais solis gan taustāmu labumu nedeva – FC INTER STAR guva vēl trīs vārtus, maču noslēdzot ar nu jau graujošu pārsvaru 7:2.

Uzvarētāju rindās pa diviem vārtiem guva uzreiz trīs futbolisti - Romāns Šteinboks, Igors Miheikins un Pāvels Lavrentjevs. Tāpat izcēlās Artis Kuprišs, kamēr pretiniekiem precīzi sita Aleksandrs Žukovs, bet vēl reizi bumbu savos vārtos netīšām raidīja FC INTER STAR spēlētājs.

Turnīra līdere JakoSport&Graanul Pellets, gūstot divus vārtus otrā puslaika beigu daļā, izcīnīja svarīgu 2:0 panākumu pār FK RABA 2. Ar precīziem sitieniem uzvarētāju sastāvā mača protokolā atzīmējās Jevgeņijs Aleksejenko un Maksims Selivončiks. Jāpiebilst, ka abas pretinieces jau pirms šīs kārtas bija nodrošinājušas iekļūšanu vadošo četru komandu pulkā.

Tāpat vietu pirmajā četriniekā bija garantējusi DSV Transport, kas pirmo etapu noslēdza ar triumfu pār turnīra tabulas pastarīti Olaine – 7:3. Olainiešus no neveiksmes nespēja glābt pat Aleksandra Mihailova realizētais hat-trick, savukārt transportniekiem divus vārtus guva Juris Bleiders, bet pa vieniem – Vitālijs Laužels, Mihails Ivanovs, Dmitrijs Musajevs, Imants Kalašņikovs un Edgars Ivanovs.

Vēl vienā svētdienas duelī Garāža ar rezultātu 7:1 sagrāva FREE, divus trāpīgus raidījumus realizējot Artūram Kaikinam. Viņam pa reizei piebalsoja arīdzan Ervīns Dukaļskis, Armands Briedis, Jānis Kārkliņš, Jānis Ventiņš un Artūrs Ēdolfs, kamēr pretiniekiem prestiža vārtus pašā cīņas izskaņā guva Daniels Žarovs.

Elites līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā šobrīd vadības groži ir M. Selivončika (JakoSport&Graanul Pellets) un A. Mihailova (Olaine) rokās – katrs no viņiem guvis pa 15 vārtiem.

Turnīra otrā etapa spēles risināsies 26. februārī, kā arī 5. un 12. martā. Vadošajā četriniekā cīnīsies JakoSport&Graanul Pellets, FK RABA 2, FC INTER STAR un DSV Transport, kamēr otrajā kvartetā spēkus samēros UNICEF, Garāža, FREE un Olaine.

Ņemot vērā to, ka divas no pirmā četrinieka vienībām – FC INTER STAR un FK RABA 2 – sacensībās piedalās ārpus konkurences, otrā kvarteta labākā vienība, izņemot arīdzan ārpus konkurences startējošo UNICEF, varēs pretendēt uz bronzas godalgu komplektu.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija