Pagājušajā nedēļā Rīgā sākušās starpskolu sacensības futbolā - Rīgas skolu telpu futbola kauss -, kurās šogad piedalās 23 vidusskolu komandas. Turnīru organizē Latvijas Telpu futbola asociācija kopā ar Ghetto Football. Ar šādu nosaukumu turnīrs startē pirmo gadu (iepriekš – Jauniešu turnīrs) un sola spert lielu soli skolu futbola attīstībā.

Turnīrs notiek trīs posmos:

  • Pirmajā posmā komandas izlozes kārtībā ir sadalītas sešās apakšgrupās, kur katra ar katru aizvada savstarpējas spēles. Nākamajam posmam kvalificējas divas labākās komandas no katras apakšgrupas.
  • Otrajā posmā piedalās 12 labākās turnīra komandas, kas ir sadalītas trīs apakšgrupās. Visas 12 otrā posma komandas savā īpašumā iegūs jaunas formas no turnīra galvenā tehniskā partnera. Ceturtdaļfinālam kvalificējas astoņas labākās komandas.
  • Play-off sacensības ar ceturtdaļfinālu, pusfinālu un finālu.

Pašaik ir noslēgušās spēles trīs apakšgrupās, un ir zināmas sešas skolu komandas, kas startēs nākamajā posmā.

  • C apakšgrupā Rīgas Valsts 3. ģimnāzija un Rīgas Sergeja Žoltoka vidusskola, savā starpā nospēlējot neizšķirti un gūstot uzvaras pārējās spēles, sadalīja pirmo un otro vietu apakšgrupā.
  • D apakšgrupā Rīgas Teikas vidusskola, uzrādot jaunus rekordus rezultativitātē, guva uzvaras visās trīs spēlēs un pirmo vietu savā apakšgrupā. Uzreiz pēc viņiem – Rīgas 80. vidusskola.
  • F apakšgrupā pagājušā gada trešās vietas ieguvēji Rīgas 60. vidusskola bija ārpus konkurences, pieveicot Rīgas 21. vidusskolu un mājiniekus no Rīgas 15. vidusskolas. Nākamajam posmam kvalificējās arī Rīgas 21. vidusskola.

Rezultāti, kalendārs un statistika

Nākamās pirmā posma spēles ir paredzētas 23. februārī Rīgas Rīnūžu vidusskolā (A apakšgrupa), 27. februārī Rīgas 93. vidusskolā (E apakšgrupa) un 28. februārī Rīgas Purvciema vidusskolā.


Latvijas Futbola federācija,
pēc organizatoru sniegtās informācijas