Pagājušajā nedēļā Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Guntis Indriksons un LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis viesojās Kataras galvaspilsētā Dohā, kur norisinājās Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) rīkotais pasaules futbola federāciju vadītāju samits (FIFA Executive Football Summit - angļu val.).

Kā pastāstīja Jānis Mežeckis, apaļā galda diskusiju formātu, tiekoties futbola organizāciju galvām, iepriekš vēl Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) paspārnē iedibināja Džanni Infantino (Gianni Infantino), kurš šo praksi tagad kā asociācijas prezidents ieviesis FIFA. Šādu neformālu tikšanās reižu ideja ir dot federāciju pārstāvjiem iespēju vairāk uzzināt par plāniem un iestrādnēm pasaules futbolā, iepazīties ar citu valstu pieredzi un izklāstīt savas idejas.

Līdzās virknei apspriesto tēmu šajā samitā federāciju vadītāji diskutēja par tādiem jautājumiem kā ieguldīšanās futbola nākotnē, federāciju kopējie attīstības projekti, sadarbība starp federācijām un FIFA, Grassroots futbola izaugsme un jaunatnes sacensību attīstība.

Kā samitā pauda pats Džanni Infantino, šī tikšanās ir kā solis uz maksimāli atklātām diskusijām federāciju vadības līmenī.

Tikšanās reizē Dohā bez FIFA un LFF vadības pārstāvjiem piedalījās arī futbola dzīves darboņi no Malaizijas, Irākas, Kirgizstānas, Sīrijas, Tadžikistānas, Turkmenistānas, Uzbekistānas, Jemenas, Eritrejas, Kenijas, Lībijas, Armēnijas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Gruzijas, Kazahstānas, Moldovas un Krievijas.


Latvijas Futbola federācija
Foto - FIFA