Latvijas meiteņu telpu futbola čempionātā pavadīta spēlēm bagāta nedēļas nogale, jo uzreiz četrās dažādās pilsētās – Jelgavā, Rīgā, Maltā un Olainē – laukumos devās gan vecākās grupas otrās divīzijas komandas, gan pašas jaunākās sacensību dalībnieces.

 Foto no spēlēm Olainē, Jelgavā un Maltā

Svētdien, 19. februārī, vienlaicīgi Jelgavā, Rīgā un Maltā otros sabraukumus aizvadīja vecākās grupas komandas, kurās pulcējas 2002. dzimšanas gada un vecākas futbolistes. Čempionāta vecākajā grupā cīņas, ņemot vērā komandu potenciālo spēku samēru, norisinās divās divīzijās. Šajās trīs pilsētās darbībā redzējām visas 15 otrās divīzijas komandas, kas spēkojas trīs apakšgrupās.

Atkarībā no grupās ieņemtajām pozīcijām šīs komandas 25. un 26. februārī aizvadīs spēles par vietām otrās divīzijas ietvaros – vispirms 25. februārī Talsos komandas sadalīs 9.-15. pozīciju, bet dienu vēlāk turpat Talsos notiks cīņas par 1.-8. vietu.

A apakšgrupas komandas svētdien tikās Jelgavā, kur pirmo vietu grupā nodrošināja FK Laidze/Talsu NSS komanda, četrās spēlēs tā arī paliekot nepārspēta. Tai punktus atņēma vienīgi FK Iecava (1:1), kas ierindojās grupas otrajā pozīcijā. Pateicoties sešiem iekrātajiem punktiem, līdzās šīm divām vienībām cīņai par 1.-8. vietu kopvērtējumā kvalificējās arī AFA Olaine, kamēr SK Babīte un FK Jelgava/LLU sezonas noslēgumā piedalīsies turnīrā par 9.-15. pozīciju.

Tikmēr B grupas komandas otro nedēļu pēc kārtas pulcējās Sporta centrā Mežaparks Rīgā. Ar trim uzvarām un vienu neizšķirtu labākās šajā konkurencē bija Rīgas Futbola skola 2 meitenes, kurām ar septiņiem punktiem sekoja Riga United FC 2. Arī SK Imanta, iekrājot sešus punktus, kopā ar šīm komandām kvalificējusies turnīram par augstākajām vietām, bet par zemākajām pozīcijām spēkosies Rīgas Futbola skola 1 un SK Super Nova.

Savukārt C apakšgrupas komandas tikās Maltā, pirmās divas vietas izcīnot Rīgas Futbola skola 3 un Lucavsala/LSAB komandām, kas iekrāja pa astoņiem punktiem. Abas vienības pievienojušās pārējām sešām, lai cīnītos par godalgām, savukārt pārējās C grupas pārstāves – Rēzeknes novada BJSS, Rēzeknes BJSS/SK Kuorsova un FK Priekuļi – sezonu noslēgs turnīrā par 9.-15. pozīciju.

OTRĀS DIVĪZIJAS SPĒĻU KALENDĀRS UN REZULTĀTI

Līdztekus šiem mačiem sestdien, 18. februārī, Olaines sporta namā otro nedēļu pēc kārtas norisinājās spēles starp jaunākajām čempionāta dalībniecēm. U-10 vecuma grupā (2007.-2009. dzimšanas gada meitenes), kā ziņots, netiek fiksēti spēļu rezultāti, jo šajos sabraukumos primārais ir vairot meiteņu prieku no piedalīšanās sacensībās.

Sestdien Olainē mačus aizvadīja AFA Olaine, SK Super Nova, FS Metta/OSC, FS Metta/OSC RīgaRīgas Futbola skola, SK Līderis, FK Liepāja un Šitika Futbola skola/74. vsk mazās futbolistes. Pēc šīm spēlēm komandas noslēdzošo reizi šosezon tiksies 5. martā turpat Olainē.

JAUNĀKĀS VECUMA GRUPAS SPĒĻU KALENDĀRS

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāts no janvāra līdz martam norisinās četrās vecuma grupās. Ja iepriekšējā sezonā tajā piedalījās kopumā 39 komandas, tad jaunais sacensību sasaukums pulcē jau 51 komandu. Vecākajā grupā dalībnieku skaits pieaudzis par piecām vienībām, U-14 un U-12 vecuma grupās par attiecīgi četrām un trim komandām, bet jaunākajā grupā sacensībās startējošo vienību skaits nemainīgi ir astoņas.

Sacensību kalendārs paredz, ka dažādo vecuma grupu sabraukumi šajā sezonā norisinās Rīgā, Spuņciemā, Rēzeknē, Talsos, Jelgavā, Priekuļos, Maltā, Piņķos un Olainē.

Visiem Latvijas sieviešu un meiteņu futbola jaunumiem iespējams sekot līdzi Facebook lapā Sieviešu futbols.

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāts norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu Bella. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija