Latvijas Futbola federācija (LFF) informē, ka piektdien, 17. februārī, notika Virslīgas organizācijas komitejas sēde saistībā ar uzsākto apstākļu noskaidrošanu par futbola kluba SK Babīte un tā spēlētāju iespējamajām darbībām, kas vērstas uz manipulāciju ar 2017. gada Virslīgas Ziemas kausa izcīņas spē​les FK Sūduva - SK Babīte​ rezultāt​u​.

Uz minēto sēdi tika uzaicināti SK Babīte direktors Igors Nežmakovs, Virslīgas komandas galvenais treneris Mihails Miholaps un trenera asistents Viktors Terentjevs. Virslīgas organizācijas komiteja, uzklausot pieaicinātās personas un noskatoties Virslīgas Ziemas kausa izcīņas spēles ​FK ​Sū​duva - SK Babīte video epizodes, nolēma:

  1. Turpināt apstākļu noskaidrošanu saistībā ar personām, kuras, iespējams, bijušas iesaistītas darbībās, kas vērstas uz manipulāciju ar Virslīgas Ziemas kausa izcīņas spēles ​FK ​Sū​duva - SK Babīte rezultātu;
  2. Ievērojot to, ka turpinās minēto apstākļu noskaidrošana un atbildīgo personu identificēšana, rekomendēt biedrībai Latvijas Futbola Virslīga atcelt 2017. gada Virslīgas Ziemas kausa izcīņas spēli BFC Daugavpils​ - SK Babīte;
  3. Turpināt komunikāciju ar Eiropas Futbola asociāciju savienību (UEFA) un sporta spēļu likmju monitoringa uzņēmumu Sportradar attiecībā uz turpmāko informācijas apmaiņu par sacensībām, spēlēm un personām, kuras ir iesaistītas darbībās, kas vērstas uz manipulāciju ar spēļu rezultātiem.

Latvijas Futbola federācija