Pirms nedēļas tika dots starts Latvijas Augstskolu sporta savienības (LASS) organizētajam XXVII Universiādes telpu futbola turnīram, kurā šogad spēkus samēro deviņas dalībnieces. Priekšsacīkšu kārta tiks aizvadīta līdz 26. februārim, dienu vēlāk sāksies izslēgšanas spēles, savukārt finālmačs Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizētās telpu futbola dienas ietvaros plānots 19. martā Elektrum Olimpiskajā centrā.

Čempionāta A apakšgrupā ielozēta Latvijas Universitāte (LU), Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA), Ventspils Augstskola (VeA), Informācijas sistēmu un menedžmenta augstskola (ISMA) un Transporta un sakaru institūts (TSI), kamēr B grupā plecu pie pleca cīnās Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU), Rīgas Stradiņa universitāte (RSU), Rēzeknes tehnoloģiju akadēmija (RTA) un Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola (RISEBA).

Visas komandas, izņemot A grupas piektās vietas ieguvēju, iegūs tiesības piedalīties ceturtdaļfinālā, kur atkarībā no ieņemtās pozīcijas samēros spēkus ar pretējās grupas komandām. Ceturtdaļfinālus plānots aizvadīt līdz 5. martam, pusfinālus starp 6. un 12. martu, bet finālu, kā minēts, 19. martā Elektrum Olimpiskajā centrā. Visas spēles, izņemot finālu un spēli par trešo vietu, notiek komandu nodrošinātos laukumos.

A grupā šobrīd jau aizvadīta viena spēle, kurā TSI spraigā cīņā ar rezultātu 3:2 pieveica ISMA, savukārt B apakšgrupā piecu dienu laikā trīs mačus paspējusi aizvadīt LLU, gūstot panākumus pret RISEBA (4:1) un RTA (4:2), kā arī piekāpjoties RSU (2:7).

Dažādu apvērumu dēļ šajā sezonā nepiedalās ierastā favorīte Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), kā arī Daugavpils Universitāte (DU).

"Pats šo turnīru organizēju kopš 2011. gada, bet tam ir vēl senākas tradīcijas. Iepriekšējos gados šeit ir spēlējuši tādi telpu futbola apritē pazīstami vārdi kā Maksims Seņs, Artjoms Koļesņikovs, Oskars Ikstens, Aleksejs Lavrenovs, kuri tagad pārstāv jau mūsu valsts nacionālo izlasi. Dalība šajā turnīrā ir noteikts karjeras posms, caur kuru telpu futbolā iziet daudzi vēlāk pazīstami futbolisti," intervijā LTFA atzina Universiādes telpu futbola turnīra direktors Igors Jacevičs.

"Šī sezona ir pirmā, kad telpu futbola studentu spēles atbalsta mūsu asociācija, jo šīs sacensības telpu futbola attīstības ziņā ir ne mazāk svarīgas par Rīgas skolu telpu futbola kausa izcīnu un Latvijas meiteņu telpu futbola čempionātu. Šeit var ieraudzīt gan Latvijas telpu futbola Virslīgas un pat izlases spēlētājus, gan pavisam svaigu materiālu ar ļoti labu potenciālu. Ļoti iespējams, ka tieši 19.marta finālspēlē un spēlē par trešo vietu mēs būsim liecinieki tam, kā iedegsies jaunas zvaigznes Latvijas telpu futbolā," sacīja LTFA izpilddirektors Eduards Borisevičs

Iepriekšējās trīs sezonas par Universiādes turnīra uzvarētāju kļuva LU komanda, kas būs viena no galvenajām favorītēm arī šā gada sacensībās.

Turnīra statistika un spēļu rezultāti


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija
Foto - Jevgeņija Obodņikova