Trešdien, 15. februārī, Latvijas Futbola federācijas (LFF) birojā Ēnu dienas projekta ietvaros viesojās un ar nacionālās futbola izlases galvenā trenera profesijas specifiku klātienē iepazinās Ēdoles pamatskolas 8. klases skolēns Aleksis Štūlbergs. Kopā ar viņu aktuālos organizatoriskos procesus LFF izzināja arī mamma Jana, bet līdztekus tam citi Ēnu dienas viesi iepazinās arī LFF Izglītības nodaļas metodiķa Artūra Biezā, LFF Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilvara Koscinkeviča un Latvijas izlašu administratora Anda Dombrovska darbu.

Aleksis Štūlbergs uzrunāja LFF ar vēlēšanos kļūt par Latvijas izlases galvenā trenera Mariana Pahara ēnu februāra sākumā. Pēc apstiprinošas atbildes saņemšanas mērķtiecīgais puisis, kurš tikai pirms pāris mēnešiem kopā ar ģimeni atgriezās no Norvēģijas, kur pirms tam dzīvoja vairākus gadus un visu šo laiku nopietni trenējās futbolā, ar savu mammu ieradās LFF ofisā, lai klātienē iepazītu LFF darba ikdienu. Vizītes laikā viņi tikās ar organizācijas darbiniekiem, kas ar savu darbu un veiktajām aktivitātēm dažādās jomās ikdienā sekmē Latvijas nacionālās futbola izlases un visa Latvijas futbola kopējo attīstību.

 Foto - Aleksis un Jana Štūlbergi un citi Ēnu dienas dalībnieki viesojas LFF

Marians Pahars sniedza plašu informāciju par nacionālās izlases ikdienu, komandas treniņprocesu, spēlētāju individuālā snieguma analīzes procesu, valstsvienības spēles taktikas kopējiem pamatprincipiem, kā arī deva vērtīgus padomus no savas un kolēģu puses, kas savukārt, cerams, kalpos Aleksim par lielu motivāciju ceļā pretim viņa tuvākā sapņa sasniegšanai - kļūšanai par profesionālu futbolistu. Vizītes laikā Aleksis un viņa mamma saņēma arī dāvanas no LFF un Latvijas izlases štāba, tostarp uzaicinājumu jūnijā klātienē apmeklēt valstsvienības atklātos treniņus pirms spēles ar Portugāli, lai iepazītos ar komandas treniņprocesu tā aktīvajā režīmā.

Ēnu dienas projekta ietvaros LFF ciemojās arī citas ēnas. Mikus Saldovers no Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolas (12. klases skolēns) un Matīss Kokins no Saldus, kurš šobrīd mācās Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā (9. klases skolēns), iepazina LFF Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilvara Koscinkeviča darbu. Viena ēna sekoja līdzi arī Latvijas jauniešu un telpu futbola izlases menedžerim Andim Dombrovskim, savukārt vairāki FS Metta audzēkņi, kas arī izmantoja iespēju Ēnu dienas projekta ietvaros uzzināt par LFF darba ikdienu, pavadīja šo dienu kopā ar LFF Izglītības nodaļas metodiķi Artūru Biezo.

Paldies visām ēnām, kuras šogad izrādīja interesi tuvāk iepazīties ar LFF darba ikdienu! Lai noder gūtās zināšanas un iespaidi!

Plašāk par Ēnu dienas projektu un tā aktivitātēm iespējams uzzināt ŠEIT.


Latvijas Futbola federācija