Svētdien Rīgas 15. vidusskolas sporta zālē risinājās Latvijas komercbanku un citu finanšu struktūru telpu futbola turnīra piektās kārtas spēles. Kārtējo uzvaru guva pirmās vietas īpašniece ABLV Bank, kas ar rezultātu 3:1 uzveica Rietumu banka vienību. Tāpat trīs punktus ieguva līderes tuvākā sekotāja Baltic International Bank (BIB), kas spraigā mačā ar 5:3 pārspēja principiālo sāncensi Privatbank.

ABLV Bank telpu futbolistiem cīņa ar Rietumu banka ne tuvu neizvērtās no tām vieglākajām. Tieši Rietumu banka, pateicoties Aleksandra Usova vārtu guvumam, pirmā puslaika izskaņā atklāja rezultātu un minimālo 1:0 pārsvaru saglabāja līdz pat 30. minūtei, kad Raitis Dzelzkalējs panāca izlīdzinājumu. Turklāt jāpiebilst, ka ABLV Bank neizdevās izmantot divu minūšu skaitlisko vairākumu neilgi pēc pārtraukuma, kad rietumnieku rindās noraidījumu izpelnījās Tomass Pučinsks.

Mača izskaņā turnīra līderei tomēr izdevās iegūt trīs punktus. Maksima Firsova un Aleksandra Voitenoka vārtu guvumi ļāva ABLV Bank kaldināt piekto uzvaru pēc kārtas šajā sezonā un saglabāt vadību kopvērtējuma tabulā.

Interesanti, ka ABLV Bank, kas pērn uzvarēja visas astoņas regulārā čempionāta spēles, pēdējo reizi banku turnīrā zaudējusi 2015. gada 22. februārī, kad neveiksme piedzīvota tieši pret Rietumu banka vienību – 2:7. Šis ir vienīgais zaudējums ABLV Bank komandai trīs pēdējo sezonu šķērsgriezumā.

Raksturu svētdien parādīja arī BIB, kas otrajā puslaikā atspēlēja 1:3 deficītu cīņā ar Privatbank un visā mačā triumfēja ar rezultātu 5:3. Uzvarētājiem trīs vārtus guva Sergejs Kotovs, pa vieniem Jurijs Filipovskis un Igors Derbakovs, kamēr pretinieku rindās precīzi sita Igors Stoļarovs, Dmitrijs Gurkovs un Konstantīns Klimenko.

Sacensību kopvērtējumā BIB joprojām no līderes ABLV Bank atpaliek par trim punktiem.

Uzvaru krājumu svētdien izdevās papildināt trešās vietas īpašniecei Citadele banka, kas ar rezultātu 3:2 uzveica 4finance. Jāpiebilst, ka pēdējai izdevās cīņas gaitā no 0:3 samazināt rezultāta deficītu līdz 2:3, tomēr panākt izlīdzinājumu nesekmējās.

Citā piektās kārtas duelī trīs Dmitrija Pomazkova vārtu guvumi ļāva Norvik banka komandai gūt virsroku mačā ar Latvijas Banka (5:4), savukārt Nordea pēc trīs neuzvarētu maču sērijas ar identisku rezultātu pārspēja Latvijas pasta banka (četri vārti uzvarētāju sastāvā Agnim Zellītim).

Piekto neveiksmi pēc kārtas piedzīvoja kopvērtējuma pastarīte BlueOrange, kas ar rezultātu 2:8 piekāpās Ernst&Young.

Turnīra rezultatīvāko spēlētāju sarakstā pirmo vietu saglabā desmit vārtus guvušais Dmitrijs Savins (Privatbank), bet viņa tuvākie sekotāji ir astoņas reizes precīzi situšie K. Klimenko (Privatbank) un Kārlis Vilerts (Latvijas Banka).


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija